Емоционален разказ за свекърва и три снахи: Бог не ми даде дъщеря, а трима сина. Тя е дъщеря ми

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Родих трима сина, всички израснаха, завършиха училище и по-късно се ожениха. Те създадоха семейства и живееха заедно с жените си, отделени от мен. Един ден посетих най-големия си син и го помолих да спя при него.
На следващия ден поисках от снаха ми да ми донесе вода. Тя ми донесе голяма чаша, от която трябваше да пия. Изпих малко вода и останалата се изсипа на леглото, което спях. Когато снахата донесе сутрешния чай й казах: Скъпа снахо, аз съм се напикала докато съм спала, това често се случва на възрастните хора. Когато чу думите ми веднага започна с повишен тон да крещи и да ме нарича с обидни думи и в крайна сметка грозно ми каза, че трябва да се изпере спалното бельо.„Кръв от къртица“ – разказът на Здравка Евтимова, който ще бъде включен в учебниците на училищата в САЩ – тираж 1 милион брояВ моя магазин идват малко клиенти. Обикновено учители, които търсят комплект опитни животни за часов…Jan 29 2019vijti.com

Предупреди, че ако следващия път ми се случи, вече няма да ми позволява да оставам при тях.
Опитах се да прикрия гнева и разочарованието си.
След това напуснах дома.
Същия ден посетих средния син, за да прекарам време с тях. Повторих същата сцена с водата. Виковете в присъствието на сина ми ме оскърбиха, а синът ми просто гледаше и слушаше. Дори не се опита да защити майка си.
Оставих дома и се отправих към най-малкия ми син. Останах за една нощ и излях останалата част от водата отново в спалното бельо на леглото, на което спях.

Когато най-младата снаха влезе, казах, че спалното бельо е мокро. Тя ми каза: Не се безпокой, това често се случва със старите хора. Колко пъти, докато бяхме деца, вие сте не преобличали.
После оправи леглото и се усмихна. След закуска казах на най-малката ми снаха: Дъще, дъще моя, приятелка ми даде пари, за да купя златна огърлица, гривна и обеци за дъщеря й. Не знам мерките й, тя е като теб, но не знам. Ще ми позволиш ли да взема мерките от теб?
И взех мярка, след което отидох в магазина и купих много скъпи златни бижута.

След известно време и тримата синове дойдоха със съпругите и децата си на обяд при мен.
След обяд аз поставих бижутата на масата.
Тогава им казах, че през нощта, умишлено съм изливала вода в леглото. Взех бижутата и ги поставих на най-малката ми снаха и казах: Бог не ми даде дъщеря, а трима сина. Тя е дъщеря ми, ще отида при нея, ако Бог ми позволи да преживея дълбока старост, бих искала да прекарам последните дни от живота си до нея.Жената, която отгледа пет чужди бебета като родни, разказва своята историяГалина Ангелова е педагог по образование, щастливо омъжена, майка на две дъщери тийнейджърки и работ…Jan 27 2019vijti.com

Източник: За жената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!