6 проблема с ушите, които са сигнал за тежки болести

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Слухът е сред 5-те сетива и представлява специална функция на слуховия апарат – способността за възприятие на звуци посредством ухото. Неспособността за възприятие на звука се нарича глухота.
Човек е способен да чува в диапазона от честоти между 20 Hz и 20 kHz, но това зависи от пол, възраст, заболявания, тренировка, начин на живот и други.
Проучванията показват, че нарушеното слуха може да бъде ранен сигнал за болестта на Алцхаймер, пише zdrave.to. Какви други заболявания могат да говорят за проблеми с ушите?
Загуба на слуха в едното ухо. Това е проблем, който не ни се случва всеки ден.
Срещу кои болести помага гроздето и как се извършва лечениетоАз съм на 65 години и се интересувам от алтернативните методи на лечение. Сега е сезонът на гроздето…Aug 9 2019vijti.com

Като правило причините, които го причиняват, не представляват сериозна опасност за живота и подлежат на терапия. Но в някои случаи такава едностранна загуба на слуха се причинява от тумор, който се развива върху нерва на вътрешното ухо.
Звънене в ушите. Ако говорим за наистина опасни обстоятелства за здравето, тогава звъненето в ухото може да се дължи на високо кръвно налягане или холестерол, както и поради подуване и прееклампсия. В допълнение, шум в ушите може да се предизвика от хормонални промени, инфекции на ушите, лекарства.
Мокра ушна кал.Учените от Япония са установили, че появата на влажна и лепкава ушна кал може да е сигнал за началото на развитието на такова опасно заболяване като рак на гърдата. Началото на заболяването е свързано с мутация на гена ABCC11, която също влияе на качеството на сярата в ушите.

Ушите “изгарят”. При възрастни жени този проблем може да бъде един от първите сигнали на организма за началото на менопаузата. В това състояние приливите и отливите на горещи вълни често се отразяват върху горната част на лицето.
Отпуснатост на ушите. Този симптом е опасен, ако едновременно чувствате слабост в ръцете и краката, изтръпване на лицето, затруднено говорене. По подобен начин може да се сигнализира и инсулт.
Бръчки на ушите. Бръчка, която пресича диагонално ухото на ухото, може да бъде предшественик на коронарна болест на сърцето. Появата на такива бръчки се дължи на деформация на малките съдове, поради което се нарушава кръвоснабдяването на сърцето.
Проследете внимателно дали имате такива симптоми и потърсете навреме помощ, докато не е станало прекалено късно.
Източник: Струма
Храната, която лекува и най-страшните болести: Сваля рязко холестеролаВ полезната извара се съдържа съвсем всичко необходимо за човешкото тяло – аминокиселини, протеини, …Aug 6 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!