5-те телесни миризми, които са сигнал за тревога: Подушите ли ги, трябва веднага да отидете на лекар

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Телесните миризми са нещо, което обикновено смущава повече околните, отколкото нас. Но всъщност неприятната миризма на пот или лошият дъх може да са първи сигнал за сериозен здравословен проблем, който заслужава внимание.
Според резултатите от последните проучвания, проведени в Швеция, някои заболявания могат да предизвикат уникален, добре изразен мирис.
По-долу ще говорим за 5-те основни миризми на тялото, които могат да сигнализират за сериозни здравословни проблеми.
Ако забележите дори и само един от тях, не отлагайте посещението при лекаря.
Ленените семена с кисело мляко като лекарство: Наистина ще направят много за здравето виИзвестно е, че освобождаването на много заболявания достатъчно за почистване на червата от слуз, фек…Jul 26 2019vijti.com

1.
Изпражнения с лоша миризма – симптом на непоносимост към лактоза
Когато тънките черва не произвеждат достатъчно количество от ензима, наречен лактаза, той не може да усвои лактозата – захар, съдържаща се в млечните продукти.
Така, вместо в кръвта, тънките ви черва изпращат лактозата направо в червата, където се извършва нейната ферментация. Това може да доведе до разхлабено, неприятно миришещо изпражнение, подуване на корема и остър мирис на газове.
Така че, ако газовете или изпражненията ви миришат особено зле след консумация на млечни продукти, няма да е излишно да си уговорите среща с лекар.

2. Плодов дъх от устата – диабет
Според Робърт Габея, доктор на науките, сътрудник на Джослинския център по диабет в Бостън, причината за „плодовия дъх“ могат да се окажат усложнения на диабета, наречени диабетна кетоацидоза.
Това се случва, когато нивото на инсулин в тялото падне и нивото на захар в кръвта се повиши. При хора с диабет от първа степен този симптом обикновено се наблюдава по-често, отколкото при хора с втория тип.

3. Урина с лоша миризма – симптом на инфекция на пикочните пътища
Инфекциите на пикочните пътища могат да причинят лоша миризма на урината. Това се дължи на бактерии, като Е. coli, в уринарния тракт и уретрата, откъдето след това се размножават в пикочния мехур.
Инфекциите на пикочните пътища са по-чести при жените, отколкото при мъжете, тъй като тяхната уретра е по-къса. Така че, ако забележите, че урината ви мирише подозрително силно, консултирайте се с Вашия лекар.

4. Миризливи крака – симптом на гъбички
Не можете да понасяте силния „аромат“ на кецовете ви? Причината може да е гъбична инфекция. Според Американската медико-ортопедична асоциация в по-голям процент от случаите именно това е случаят.
Ако забележите, че кожата около пръстите на краката ви е суха и люспеста, или на нея се появяват зачервяване и мехури, най-вероятно имате гъбичка на краката.
Ако одраскате крака си, гъбичките могат да се разпространят и в други части на тялото (например слабините или подмишниците). Това може да причини неприятна миризма в тези области.

5. Лош дъх – симптом на апнея
Ако дъхът ви сутрин се характеризира с неприятна миризма, дори ако редовно си миете зъбите, вината може да се окаже незабелязана досега апнея, която причинява прекъсване на дишането ви по време на сън.
Апнеята може да доведе до хъркане, принуждавайки ви да дишате през устата си цяла нощ. Това допринася за сухота на устната кухина, която е честа причина за лош дъх сутрин.
Обърнете внимание на тези симптоми и не забравяйте да потърсите медицинска помощ навреме!
Източник: За жената
Невидими опасности: Внимавайте как и с какво си пиете лекарстватаЗнам, че понякога, когато се приемат лекарства, трябва да се избягват определени комбинации с храни …Jul 25 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!