Усетите ли това, тичайте при лекаря: 10 симптома, че сърцето ви ще спре скоро

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Експертите казват, че безсимптомната смърт от спиране на сърцето няма да ви сполети, ако се идентифицират правилно някои признаци.
Кардиолози от сърдечно-съдова клиника в Палм Бийч (САЩ) съобщават, че повечето жертви на внезапни инфаркти са получили предупредителни сигнали преди инцидента. Лекарите разказат как симптомите могат да покажат, че човек вероятно ще се получи сърдечен удар, пише zdrave.to.
Изследователите анализирали данни за симптомите и заболяванията на близо 600 мъже на възраст от 35 до 65 години, които са имали сърдечен арест. Този анализ помогнал да се идентифицират някои от симптомите, които се проявяват под формата на предупредителни сигнали за предстояща атака.
Ето списък от тях:
Отнема само за 30 секунди: Проверете дали сърцето ви е здраво, нужна ви е само малко студена водаЕдна проста процедура ще ви помогне да научите много за здравословното си състояние. Преди да тръгне…Aug 4 2019vijti.com

болки в гърдите
болка в рамото
недостиг на въздух
виене на свят,
гадене,

синкоп (краткотрайна загуба на съзнание),
променен пулс,
рязко повишаване на кръвното налягане
нездравословен тен
внезапна силна умора.
„Около 80% от симптомите се появяват в интервала от четири седмици до час преди внезапното спиране на сърцето“, казват лекарите.
Когато тези симптоми се появят под формата на комплекс, определено трябва да отидете на преглед, казват експерти./

Спазвайки няколко прости правила, може да стабилизирате емоционалното си състояние и да запазите сърцето си здраво:
1. Намалете или спрете цигарите
В стресови ситуации, като нощта на 22май 2012, повечето хора прибягват към цигарите или алкохола, заради упойващите и успокоителни вещества, които се съдържат в тях. Те обаче са опасни за здравето и краткотрайният им ефект на успокояване в последствие може да се окаже фатален за здравето ви. Опитайте се поне да намалите цигарите, ако не можете да ги спрете от раз.

2. Движете се колкото можете повече
Не стойте дълго в затворено помещение. АКо работите в офис, излизайте на всеки час за поне 5-10 минути и се разходете около сградата. Свежият въздух ще ви освежи, а движението ще е с благотворно действие върху сърцето.
3. Яжте поне една купичка на ден зеленчуци. Задължително хапвайте и поне един плод дневно.
За здраво сърце ограничете газираните и сладки напитки до 1 литър седмично, както и намалете солта драстично.

4. Спазвайте индекс телесна маса под 25. Наднорменото тегло е най-големият враг на сърцето. За да го стабилизирате и поддържате в добро здраве, следете теглото си редовно.
Източник: Брадва
Този трик от китайската медицина изпарява на момента болезнените крампиСамо за секунди може да се отървете от крампите, благодарение на този невероятен трик от китайската …Jul 9 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!