Сребърната вода цери артрит и подагра, спасява организма от 600 вида бактерии

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Сребърната вода е достъпно, евтино, безопасно, лесно за ползване и познато от векове средство за лечение.
Нейните свойства на дезинфектант са известни още на римляните и елините, забелязано е, че свещениците по време на чумната епидемия не са се разболявали (държали са постоянно сребърни кръстове), децата не настивали при кръщаване (потапяли са ги в сребърни съдове),
при епидемии хората са се хранели със сребърни лъжици.
Днес свойствата на сребърната вода са доказани научно и широко се използват. С нея се консервира водата на корабите за далечно плаване, космонавтите я пият по време на полет, използва се за консервант на минерални води, сокове, алкохол и дори мляко.
Лечебно: Ручей със сребърна вода в полите на Витоша цери софиянци от куп болестиНаблизо до Боянската църква в столичния квартал “Бояна” се трупат дълги опашки от хора, желаещи да с…Oct 29 2018vijti.com

И всичко това, защото е доказано, че спира растежа на над 600 вида бактерии, вируси, гъбички. В това число и най-често срещаните стрептококи, стафилококи и др. И то без да развиват резистентност към нея. Сребърна вода може да се закупи от аптеките, както и да се приготви у дома със специални уреди.
Особено актуална е в този сезон, когато вирусите ни атакуват постоянно. Освен че повишава защитните сили (имунитета), сребърната вода може да се прилага при деца и възрастни като капки за нос, гаргари (при грип 3-4 пъти гаргара по 5 минути), жабурене на гърлото и устната кухина, за инхалации, за промивка на очите при конюнктивит. С нея може да се промиват и рани. Отличен ефект имат промивките с тампон и компреси със сребърна вода при кожни заболявания – акне, гъбички, брадавици, изгаряния, подсичане.

При гъбички на краката засегнатите участъци се намазват с тампон, напоен със сребърна вода, 3 пъти дневно и се оставят да изсъхнат. Същата процедура се прилага и за премахване на миризмата от краката и мишниците. Освен че има външно приложение сребърната вода може и да се пие. За деца 1 ч.л. от готовия разтвор се разтваря в 20-30 мл вода и се пие три пъти дневно преди хранене, за възрастни дозата е 1 супена лъжица в същото количество вода. Пиенето се препоръчва при вътрешни заболявания – гастрити, чревни болести (салмонела, дизентерия, вирусни ентерити, колити), подагра, бъбречни болести, артрит, алергии и т.н.
Пие се най-много 20 дни, за деца – седмица, a процедурата може да се повтори след пауза от 10 дни. Твърди се, че сребърната вода е безвредна, но само ако не се прекалява, особено с пиенето.

Натрупването на сребро в организма води да заболяване, наречено аргирия. Кожата се оцветява в синьо, зелено, лилаво или смес от тези цветове. Изключително неприятно, защото обикновено не се изчиства, дори да се спре вносът на сребро. Смята се, че за да се стигне до това, трябва да се изпият огромни количества колоидно сребро, което трудно се постига. Затова, както с всяко нещо, и със сребърната вода не трябва да се прекалява, а да се спазват инструкциите на производителя.
Източник: Ретро
На две места в България извира жива вода, която лекува редица болестиВ близост до селата Вонеща вода и Леденик, разположени в област В. Търново, община В. Търново, е кап…Nov 12 2018vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!