Хапва ли ви се нещо пикантно: Насладете се на най-вкусните пукани чушлета – изпитана рецепта

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Обичате ли лютото? Ако отговорът е положителен, то по-долу ви представяме доказано най-вкусната рецепта за лютиви пукани чушлета.
Това ще ви овкуси неимоверно ястията през дългите зимни месеци, но може да ги хапвате и направо, след като поемат от марината. Ако количествата съставки ви изглеждат малко, то умножете ги два или три пъти и следвайте рецептата, която ви даваме.
Да започнем с изпичането на лютите чушлета (определете сорта им по предпочитание). Дали ще ги печете на огън, скара, върху колело на готварска печка или на котлон – няма значение. И така, вземете 300 грама чушлета и ги изпечете равномерно от всички страни, докато се пукнат.
Нямам стигане: Маринованите ми чушки карат всички да си оближат пръститеВ момента сме в сезона на приготвяне на зимнината. Всяко семейство има любими неща, които обича да с…Nov 16 2018vijti.com

Междувременно, започнете да подготвяте марината: нарежете 100 г добре измити моркови на кръгчета с височина 2 – 3 мм; почистете от люспите скилидките на 1 средно голяма глава чесън и ги нарежете на тънки филийки; нарежете на ситно и няколко стръка копър.
В подходяща по размери тенджера смесете 150 г винен оцет, 2 – 3 с.л. олио, 25 г сол и 55 г захар и разбърквате сместа, докато солта и захарта се разтворят; махнете дръжките на опеклите се пукнати чушлета и незабавно ги пуснете в тенджерата с марината; извадете чушлетата и ги наредете в буркани, като ги смесите с морковите, чесъна и копъра;

сложете марината да заври и веднага залейте догоре съдържанието на бурканите и ги затворете плътно с капачки; обрънете бурканите надолу, за да подсигурите тяхното вакуумиране – тези които случайно не са се вакуумирали може да приберете в хладилника, докато другите са вече готови за зимата. Ако възнамерявате до ги консумирате директно през летния сезон, то действайте по същия начин в по-малки дози, но не е необходимо да сгорещявате марината, преди да залеете с нея чушлетата в бурканите.
Това е всичко, което ви е необходимо да знаете. Да ви е сладко!
Побързайте, докато все още има чушки на пазара! Изпробвайте тази гозба – супер лесно и вкусно!В днешно време на пазара, особено в големите хранителни вериги, чушки може да се намерят в който и д…Nov 14 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!