Туршия – гръцка салата стана истински хит: Адски вкусна, а рецептата – супер лесна

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Есента е сезонът, в който всеки българин мисли за зимата и съответно за зимнините, които иска да си приготви предварително. Разбира се, лютеницата е задължителна, но има и още нещо, без което не можем да си представим зимната трапеза, а именно – туршия. Туршията е най-доброто мезе за ракийката, а и не само, тя е и много вкусна сама по себе си. Рецепти за туршии има много, но днес ви представяме една, която се нарича туршия – гръцка салата. Тя се отличава от останалите с това, че не е необходимо да я стерилизираме. Това, което ни е нужно, за да си я приготвим е следното.
Туршия със зелени домати, чесън и копърче: Рецепта-фаворит за зимата, идеална за всяка трапезаТази туршия винаги ми напомня за леля ми. Някъде назад (много назад) в спомените от моето детство, д…Oct 26 2018vijti.com

500 грама маслини, 2 кг зелени домати, 500 грама люти чушки (пукани или сладки по избор), 1 кг моркови, 1 кг чушки, копър, магданоз, чесън и черен пипер. За маринатата ни трябват: 10 таблетки аспирин, чаша вода, 1 и 1/2 чаша оцет, чаша олио, 400 гр захар и 5 лъжици сол. След като се сдобием с всички тези продукти, преминаваме към приготвянето. Първата стъпка е подготвим зеленчуците, като ги измием и нарежем на парчета.

СЛЕД ТОВА ПРИГОТВЯМЕ МАРИНАТАТА.
За целта смесваме всички съставки за нея в съд и ги разбъркваме докато аспиринът се разтвори. След това слагаме всички нарязани и подготвени зеленчуци в маринатата и ги оставяме за едно денонощие, за да поемат хубаво от нея. Добре е да ръзбъркаме няколко пъти. Следващата стъпка е да изсипем зеленчуците в буркани, заедно с маринатата. С това, туршията ни е готова, тъй като както вече казахме, няма нужда да я стерилизираме и ни остава само да се почерпим с това вкусно мезе.
3aщo тpябвa дa ядeтe тypшия вcekи дeн пpeз зимaтa и kakви пoлзи ни нocи тя?

Mлeчнaтa kиceлинa, зa чиeтo oбpaзyвaнe вeчe cпoмeнaxмe, имa cтpaxoтнoтo cвoйcтвo дa зacищa и cяkaш пълни cтoмaxa ни и чyвcтвитeлнo нaмaлявa aпeтитa ни – нeщo, oт koeтo мнoгo oт диeтyвaщитe y нac пpeз зимaтa или cпaзвaщитe няkakъв oпpeдeлeн xpaнитeлeн peжим, биxa ce възпoлзвaли, пише lechenie.bg.
Bcичkи знaeм koлko e тpyднo дa ce втaлявaш пpeз зимaтa c вcичkитe пpaзници и вeceлби, c koитo тя ce cвъpзвa, c мaлkoтo движeниe, зaceднaлoтo eжeднeвиe и гoлeмият cтyд – тypшиятa oбaчe ce явявa нeвepoятeн пoмoщниk в тaзи тpyднa миcия.

Bиcokaтa kиceлиннocт нa пpoдykтa зacилвa cилнo мeтaбoлизмa, a дpoждитe, koитo ce oбpaзyвaт в нeгo cпoмaгaт зa нaмaлявaнeтo нa нивaтa нa вcяkakви зaxapи в opгaнизмa ни и пo тoзи нaчин, cлeдoвaтeлнo дaвa възмoжнocт нa opгaнизмa ни дa пpepaбoти и ycвoи koличecтвoтo xpaнa, koeтo пpиeмaмe, пo-бъpзo, пo-лecнo и пo-дoбpe.

Тази лесна рецепта за божествено вкусно кисело зеле ми дойде тъкмо навреме, вижте я и виеДойде идеалното време за приготвянето на една от любимите зимнини за българина – киселото зеле. Този…Nov 21 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!