Страхотно бирено мезе: Супер лесна рецепта за пилешки филенца с корнфлейкс

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Винаги, когато пием бира, ни трябва някакво подходящо мезе.
Затова днес ви представяме едно страхотно бирено мезе: пилешки филенца с корнфлейкс. За да си ги приготвим, са ни нужни: 1 килограм пилешко филе, половин бутилка бира, 4 яйца, 1 кубче пилешки бульон, 1 кафена чаша соев сос, 1 чаена чаша брашно, 1 пакет корнфлейкс, олио и сол. Приготвянето започва като нарежем пилешкото месо на плоски филийки. Следващата стъпка е да стрием бульона върху месото и да го залеем с една кафена чаша от бирата. Към тях добавяме соевия сос. Ако искаме филенцата да имат пикантен привкус, можем да добавим и черен пипер. След това разбъркваме добре месото и го оставяме да попие вкусовете и ароматите.
Моят вуйчо е голям табиетлия, а това е любимото му мезе – хрупкави тиквички на фурна. Вървят и с бира, и с виноДнес ще ви предложим една наистина страхотна рецепта – хрупкави тиквички на фурна. Каква ти рецепта …Mar 2 2019vijti.com

Докато чакаме, разбиваме яйцата и прибавяме към тях останалата част от бирата. Слагаме тиган на котлона и сипваме в него олио, да се загрее. Приготвяме си и брашното и корнфлейкса.
Следващата стъпка е да приготвим филетата за пържене.
Първо овалваме месото в брашно, след това потапяме в яйцата и накрая в корнфлейкса. Слагаме в загрятото олио и пържим, докато станат златисти.
С тези лесни стъпки сме готови с това страхотно бирено мезе. При поднасянето можем да добавим в чинията и горчица, която да придаде още по-добър вкус.

И още едно сташно мезе – Телешко шкембе с масло и чесън
Необходими продукти:
800 г телешко шкембе
8 скилидки чесън
80 г масло
2 лимона

250 мл. оцет
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Телешкото шкембе се натрива със сол и оцет от вътрешната и външната страна.

Измива се и се накисва за 2 часа в смес от оцет и вода. Отново се измива и се слага в тенджера под налягане. Залива се с вода до средата на тенджерата, тя се затваря и се слага на котлона. Щом достигне налягане и започне да съска, се отмерва един час.
Свареното телешко шкембе се изплаква и се нарязва на ивици, които се подреждат в плато.
Чесънът се счуква с малко сол, след което към него се добавят сокът от лимоните, разтопеното масло, сол черен и червен пипер. Сместа се разбърква и с нея се заливат парченцата шкембе.
Стринка ми е страшна готвачка: Показа ми това вкусно мезе с патладжани, идеално и с вино, и с узоПатладжанът не случайно е известен и като „зеленчук на дълголетието“. Това е така, защото е богат на…Feb 18 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!