Направо се пристрастих към тази турска баница – адски вкусна е. Наричат я още „бездирме“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Обичате ли баница? Тук ще ви дадем една рецепта, как да си приготвите домашна баница, много често появяваща се на масите в кържалийско. Нарича се „бездирме“, произход – турски (знаете, че турските баници са много вкусни).
Как да си я приготвим? Пресяваме 600 г брашно, правим в средата „кладенче“ и изсипваме последователно в него по 1 ч.л сода за хляб, оцет и сол. Заливаме с 400 мл вода.
Постепенно добавяме към течността брашно от края на пресятата купчина и започваме замесването на тестото.
То трябва да е със средна твърдост.
Вълшебно вкусна баница на тиган със сирене и яйце. Опиташ ли, не можеш да се спреш!Има ли човек, който да не обича баница. Ако имаше, отдавна да се е разчуло! Но такъв уникат все още …Nov 13 2018vijti.com

РАЗДЕЛЯМЕ ТЕСТОТО НА 4 ЕДНАКВИ ТОПКИ, КОИТО ОСТАВЯМЕ „ДА ПОЧИНАТ“ ОКОЛО ПОЛОВИН ЧАС.
Поръсваме с брашно плота и върху него разточваме последователно четирите топки, така че да получим 4 тънки кори (като за баница). Поръсваме всяка кора с ¼ от кафена чашка олио и размазваме старателно по цялата повърхност на дадената кора. Навиваме поотделно корите на руло, завиваме ги във формата на охлюв и ги оставяме „да си починат“ около 15 минути.
Навитите кори се разточват наново, докато станат с дебелина 1 см. Така получаваме 4 „бездирмета“, които пържим в сгорещено олио в тефлонов тиган – от двете страни – до зачервяване.

Е, след това сме готови „да си оближем пръстите“. Опитайте тази много вкусна баница и няма да съжалявате.
А ето и още нещо много интересно – знаете ли как се прави най-вкусната баница?
Всеки, който обича баница със сирене, твърди, че баба му я прави най-вкусно, пише farmhopping.com. Но никой никога не разбира каква е тайната на бабината баница? Как тя става по-вкусна от останалите?
Ще споделим няколко тънкости, които може да пробваш следващия път, когато приготвяш това традиционно българско ястие.
Истината е, че за да направиш наистина вкусна баница, точно както баба я е правила, трябва да използваш чисти и истински продукти, произведени без консерванти и подобрители.

За начало избери хубави кори за баница, които не са прекалено чупливи или изсъхнали.
Трябват ти още и:
4 броя яйца
350-400 г сирене
1 бр. кисело мляко
краве масло
Разтопете кравето масло и остави да се охлади. След това приготви плънката. Сложи в купа яйцата, разбий с вилица и добави киселото мляко и сиренето.

Раздели плънката на 6 равни части. Намажи всяка кора с разтопеното масло и постави от плънката в средата на кората.
Завий кората като охлюв и я постави в средата на намазнена тава за печене. Същото направи с останалите кори, като поставяш всички напълнени кори отстрани на първата, централната кора.
Най-накрая намажи цялата баница с останалото разтопено масло и върху нея разпредели останалия пълнеж. След това печи на фурна, загрята на 230 градуса, докато се зачерви добре.
Това е любимата ми баница, баба я правеше така. Намерих рецептата й и стана бухнала и сочна, точно както едно времеЕдва ли има българин, който да не обича баница. Това е любимата закуска на всяко едно семейство. Ако…Oct 5 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!