За всички любители на вкусните ястия: Пикантна разядка с патладжан

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Патладжанът е един от зеленчуците, които присъстват на трапезата изключително често. И как няма да е така. Ястията с тях са страшно апетитни, вкусни са както топли, така и студени. На всичкото отгоре патладжанът е лека за лятото храна, богата на ценни витамини и целебна при хора със сърдечни проблеми. Днес ще ви предложим две рецепти. Първо ще ви кажем как да си направите пикантна разядка с патладжан. Необходимите продукти са: 2 патладжана (средно големи), 3–4 скилидки чесън, 2 люти чушлета, 1/2 връзка магданоз, 100 г цедено кисело мляко, 40 мл олио, сол на вкус. Изпечете на грил патладжаните и лютите чушлета, задушете ги, след което ги обелете. Нарежете патладжаните на три-четири едри парчета, посолете ги и ги оставете да се отцедят от горчивата течност.
Избягвайте китайският чесън, не се доверявайте на етикетитеТой е бял, чист и почти съвършен. Добре опакован е и има превъзходен търговски вид. В момента, в кой…Dec 19 2018vijti.com

След това ги накълцайте много на ситно. Направете същото и с магданоза и лютите чушки. Смесете ги със стрития на паста чесън, олиото, киселото мляко и сол на вкус. Сместа се разбърква с патладжаненото пюре и се поднася охладена.
ВТОРАТА РЕЦЕПТА Е ПЪЛНЕНИ ПАТЛАДЖАНЕНИ РУЛЦА СЪС СИРЕНЕ
Необходимите продукти са: 2-3 патладжана, 1 с. л. зехтин, 350 мл доматен сос, 1/2 ч. ч. моцарела. За плънката: 450 г крема сирене, 1/2 ч. ч. моцарела, 1/2 ч. ч. настърган пармезан, 1 яйце, черен пипер на вкус. Нарежете патладжаните на тънки ивици и ги посолете, за да си пуснат горчивата течност. След това внимателно ги изтискайте и ги изплакнете. Подсушете ги, намажете ги с олио и от двете страни и ги сложете в тиган за по 1-2 минути от всяка страна. След това ги оставете настрана, за да изстинат.

Смесете всички продукти за плънката в купа, като предварително накъсате моцарелата и леко разбиете яйцето. Намажете дъното на плосък съд от йенско стъкло с доматения сос. Върху всяка ивица патладжан сложете от плънката и завийте на руло. Наредете патладжанените рулца върху доматения сос и ги поръсете с накъсаната моцарела. Печете ястието около 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато моцарелата започне да се размеква. Добър апетит!
Гостите ги ометоха за минути и поискаха да им направя още – няма проблем, все пак стават за 20 минутиВинаги е приятно, когато можем да поглезим себе си и близките си с нещо много вкусно. А още по-добре…Dec 5 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!