Жена ми като ми сготви пилешки дробчета със сметана, готов съм на всичко. На всичко отгоре стават бързо и лесно, а сосът е истинска фантазия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Рецептата, която ще ви предложим днес, е изпитана нееднократно – пилешки дробчета със сметана. Става бързо и лесно и е подходяща дори за пълен дебютант в кухнята. Резултатът обаче е кулинарно изкушение, което е достойно и за царска трапеза.
А сосът… Сосът е истинска фантазия.
Ето и какви продукти са ви необходими: 500 грама пилешки дробчета, 500 грама лук, 1/2 чаена чаша бяло вино, 50 грама масло, 250 мл сметана, олио, черен пипер и сол на вкус, по желание индийско орехче, пресен магданоз за поръсване. Първото нещо, което трябва да направите е да почистите много добре пилешките дробчета.
Божествено вкусно: Ето как да си приготвим най-вкусната капамаКапамата е едно от ястията, които са любими на повечето българи през зимния сезон. Има различни начи…Dec 17 2018vijti.com

Отстранете жилите и жлъчката, ако има такива, след което ги измийте много добре, а след това отцедете и подсушете с кухненска хартия.
Обелете лука и го нарежете на полумесеци.
В тенджера разтопете маслото с буквално няколко капки олио – то е нужно, за да не загори маслото. Когато маслото е разтопено прибавете дробчетата и лука и посолете.
Оставете за две минути под капак, след което налейте и виното. Когато течността закипи намалете огъня до умерен, похлупете и оставете да къкри. Когато 2/3 от течността се е изпарила е време да сложите и сметаната.

Поръсете с черен пипер и разбъркайте добре, докато сосът стане гладък и еднороден. Оставете отново да къкри вече без капак, докато сосът се сгъсти.
Накрая поръсете с пресен магданоз, нарязан на ситно.
Гарантираме ви, че няма да има недоволен около трапезата.
А заради соса си пригответе и хубав и пухкав хляб за топене. Това е! Добър апетит!
А сега вижте и още една уникално вкусна рецепта: Вкусни пилешки дробчета с праз и лук

Продукти:
300 гр. пилешки дробчета
1 стрък голям праз
1 глава голяма лук
1 с.л. червен пипер
150 мл олио
на вкус черен пипер
на вкус сол


Начин на приготвяне:
Накиснете дробчетата в студена вода и ги оставете за около 30 мин., за да се отцеди кръвта. Изплакнете дробчетата и ги подсушете.
Почистете лука и праза, и ги нарежете на ситно. Загрейте олиото. добавете дробчетата и зеленчуците. Прибавете червеният пипер и черният пипер.
Задушете, докато дробчетата си променят цвета и зеленчуците омекнат.
Прехвърлете всичко в тавичка и запечете в загрята фурна, докато ястието остане на мазнина. Овкусете със сол.

Пак не достига времето, но баба ме научи как да направя нещо бързо и вкусно: яйца по швейцарскиОбичате ли яйца? Е, аз ги обичам приготвени всякакви – и твърдо сварени и рохки, и като омлети, и по…Nov 28 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!