Намерих рецептата от баба за сиромашки мекички без мая и яйца. Те пък станаха вълшебни, топят се в устата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Едва ли има човек, който да не обича мекички. Те са любима закуска, но стават за хапване и през целия ден. Повечето рецепти за мекичките обаче отнемат време. Най-малкото в почти всички присъства мая, а точно на нея и е нужно дадено време, за да се „хване“. Но днес ще ви предложим една уникална рецепта, с която ще си приготвите изключително вкусни мекички. При това няма да използвате нито мая, нито яйца. Точно по тази причина бабите ги наричат „сиромашки мекички“. Ето какви продукти са ви необходими: 450 гр. брашно, 300 мл кисело мляко, 5 с.л. захар, 1 ч.л. сода, 1 лимон, олио на вкус. Най-хубавото при тази рецепта е, че мекичките са също толкова вкусни и на другия ден. Ако останат, разбира се!

Ето и какво трябва да направите. Първо сложете содата в киселото мляко и оставете пет минути, за да шупне. Не е нужно да ви напомняме, че това трябва да се случи в по-голям съд. Настържете лимоновата кори и я добавете към киселото мляко. Прибавете също лимоновия сок и захарта. Разбъркайте. Изсипете пресятото брашно и объркайте тестото, докато сместа стане гладка. Оформете от тестото мекички с ръце или намазнена лъжица и ги изпържете в добре загрят тиган. Това е! Вървят по класическия начин – поръсени с пудра захар, но също и с любимото ви сладко, а и със сирене. Добър апетит!

И още една звездна рецепта:
Пържени филии с кисело мляко, яйце и брашно

Нужните ви продукти:
1 бр. франзела
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. брашно
3 бр. яйца
50-100 мл олио
шарена сол
боровинково сладко

Как да ги приготвите:
Нарязах кръгла франзела на филийки, потопих от едната и другата страна в сместа. Сложих в тигана в нагорещено олио и изпържих. Така процедирах и с останалите докато сместа свърши. Поднесох една част от тях с боровинково сладко, а другата с шарена сол. Вижте колко бързо и лесно става, но пък е страшно вкусно. Бон апети!

 

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!