Спасиха 14-годишната Симона, която пострада тежко при катастрофа на спирка “Тракия”

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тутанкамон умрял от инфекция на крака след катастрофата с колесницаИзследват мумията на 19-годишния фараон с нова технология Тутанкамон е починал заради инфекция на кр…Nov 20 2019vijti.com

14-годишната Симона, която пострада тежко при катастрофата на спирката на кино “Тракия”, на 4 ноември тази година, вече не е пациент на Отдетелието по анестезиология, реанимация и интензивно лечение в МБАЛ “Света Анна – Варна”.

След едномесечна битка за живота й, която реаниматорите проведоха, и след рехабилитационни процедури, проведени в ОАРИЛ, преди няколко часа Симона бе настанена за рехабилитация и възстановяване в Клиниката по неврохирургия на спешната варненска болница.

22 загинаха при автобусна катастрофа в Тунис 22 души загинаха при катастрофа на туристически автобус в Тунис, предаде БТА, като се позова на вл…Dec 1 2019vijti.com

Реанимация, след продължителната кома, Симона напусна в състояние да се движи и самостоятелно, в ясно съзнание, адекватна, контактна и усмихната.

В клиниката по неврохирургия тя няма да бъде подлагана на оперативни интервенции.

“Симона се движи много добре, след рехабилитацията, която й е проведена в Реанимация. При нас предстоят още няколко рехабилитационни дни и изписване”, коментира д-р Ридиан Неделко от клиниката по неврохирургия на МБАЛ “Света Анна – Варна”.

Източник: novavarna

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!