Заради коронавируса Северна Корея може да разстреля хора, доближили границата, предупреди Китай

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Властите в Китай съобщиха на своите граждани да не се доближават прекалено близо до границата със Северна Корея, тъй като съществува риск да бъдат застреляни от граничната охрана, на която е наредено да защитава режима от коронавируса.

МИСТЕРИЯ: Болните с коронавирус не са напускали странатаМистерия около драмата с първите два разкрити случая на коронавирус у нас – 75-годишната жена от Габ…Mar 8 2020vijti.com

Ройтерс съобщи, че на жителите в североизточните градове Джиан и Биашан са раздадени отпечатани предупреждения за агресивния подход на Северна Корея към предпазването от вируса и им е забранено да ловят риба, пасат добитък или изхвърлят боклук близо до реката.

Страната, която е изложена на сериозен риск, ако Covid-19 се разпространи сред обеднялото население, вече забрани на китайските и други чуждестранни граждани достъпа до нея, но 1400-километровата граница с Китай е прословуто пропусклива и през нея преминава голямо количество контрабанда.

„Казаха ни, че може да бъдем убити, ако се приближим твърде близо до граничната зона“, каза пред медиите собственик на ресторант в Джиан.

В предупредителното съобщение, издадено от властите пише, че „органите за обществена сигурност ще следят границата 24 часа в денонощието и всеки намерен ще бъде задържан, като нарушителите ще бъдат разстреляни”.

В четвъртък лидерът на страната – Ким Чен Ун изпрати загрижено писмо до президента на Южна Корея – Муун Дже-Ин, чиято страна вече има повече от 6000 потвърдени случая на коронавируса и 40 смъртни случая.

Президентският офис обаяви, че писмото, написано лично от Чен Ун, изразява загриженост за здравето на Дже-Ин и недоволство, че самият той не е в състояние да му помогне.

 

“Ким подчерта своето непоколебимо приятелство и доверие към президента Муун и каза, че той ще продължи да изпраща най-добрите си пожелания към президента за преодоляване на епидемията“, заяви говорител на Южна Корея.

Писмото обаче пристигна само един ден, след като сестрата на Ким – Ким Йо-йонг направи първото си официално изявление и оприличи Южна Корея на „уплашено лаещо куче“, след като Сеул разкритикува първите военни тестове на Пхенян за тази година в понеделник. Северна Корея не е съобщила за потвърдени случаи на Covid-19, но е въвела драконовски мерки, включително строга карантина за чужденци, които вече са в страната.

Собственик на аптека: Ако психозата с коронавируса продължава, ще изчезнат редица важни медикаменти„Лекарите – инфекциознисти намаляват все повече и повече, защото това е неоценена специалност“. Това…Mar 9 2020vijti.com

Източник: Telegraph

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!