Че джинджифилът е полезен, спор няма. Но освен това е и прекрасно цвете, което може да украси вашия дом

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В последните години постоянно се говори за това колко полезен е джинджифилът!
И в интерес на истината българинът привикна към идеята да го включи в менюто си. Дали като част от ястие, с което да направи по-пикантна гозбата, дали пък като го използва в напитка или просто го смели и смеси с мед. Вариантите са много. Но фактите са неоспорими – джинджифиловият корен е страшно полезен, тъй като съдържа в голямо количество полезни антиоксиданти, действа противовъзпалително, добър източник е на калий, магнезий, манган, мед и витамин В6.
Но имахте ли представа, че освен да бъде част от менюто ви, то джинджифилът може да стане особено приятна част от дома ви. От вашата градина или вашия балкон.
Опасните цветя не трябва да остават нито ден повече в дома ви: Отървете се от тях, докато сте все още здравиПоддържането на красиви стайни растения е любимо хоби на милиони хора по света. И има защо – те прид…Dec 31 2018vijti.com

Дори най-неопитните градинари може да се захванат с отглеждането му. Растението не е особено придирчиво, а при достатъчно търпение ще бъдете възнаградени с прекрасни червени цветове.
ЗА ДА ОТГЛЕДАТЕ ДЖИНДЖИФИЛ ИМАТЕ ДВА ВАРИАНТА ЗА СТАРТИРАНЕ – МОЖЕ ДА ЗАСАДИТЕ СЕМЕНА ИЛИ ЧАСТ ОТ КОРЕН
Препоръчваме втория начин, така ще избегнете момента със следенето на температурата и покълването на семената. Изберете пресен и здрав корен от джинджифил, вече може да се намери лесно по пазарите и супермаркетите. Колкото повече разклонения има коренът, толкова повече растения ще покълнат. Ако искате те да са по-малко, просто отчупете разклоненията.

Съдът, в който ще засаждате може да е плитък, но задължително трябва да е достатъчно широк – поне два пъти трябва да покрива площта на корена на джинджифила, за да могат после корените да се разполагат на широко. А тя – тя трябва да е рохкава и влажна. Самото засаждане трябва да е почти повърхностно – едва една трета от самия корен трябва да се покрие с почва. Точно защото растението обича влагата, не трябва да забравяте да го поливате поне веднъж на ден, а през зимата, когато парното работи – да пръскате с пулверизатор. Пряката слънчева светлина не е за препоръчване. Късната зима е чудесен момент за засаждане на джинджифила, защото когато времето навън се затопли, може да го преместите в двора. Дали можете да използвате джинджифила за консумация ли?

Разбира се! Старият корен, от който са пораснали останалите обаче, трябва да изхвърлите. Тези с най-добри вкусови качества ще бъдат новите, които са прокарали от стария.


Веднага махнете тези цветя-вампири от дома си, носят нещастиеМного дами отглеждат цветя в дома си. Но със сигурност малка част от тях са наясно, че не всички рас…Dec 8 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!