Съпругът ми изсипа в канала колба пълна със сол и той се отпуши, а има и още полезни трикове с тази безценна съставка

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Солта може и да не е съвсем полезна за здравето, но пък всички сме чували, че солта на живота е най-хубавото нещо. А и кой обича да яде безсолна манджа, нали така?
Само че солта далеч не намира приложение само в кухнята. Можем да я използваме за куп полезни трикове вкъщи, а днес ще ви разкажем за цели седем от тях.
1. За почистване на мазнините от домакинската посуда: Чугунените съдини могат да се почистят с лека паста, направена от вода и сол. Нанесете от нея върху мазните места и забършете с хартиена салфетка.
2. За да почистите ютията: 2 с.л. сол смесете с 1 с.л. вода.
Баба ми показа тези гениални трикове и банята ми вече винаги е изчистена до блясъкЕдва ли има домакиня, която ще скрие, че чистенето на банята е едно от най-неприятните кухненски зад…Dec 17 2018vijti.com

Разбъркайте ги в подходяща купа и намажете със сместа металната част на ютията. Оставете да действа около 10 минутки, забършете с памучна кърпа и ще видите как веднага ще заблести.
3. За да се справите със запалилите се мазнини:
Гледайте да имате бурканче сол до вас, докато готвите и ако случайно мазнината се запали, не изливайте отгоре вода, защото ще започне да пръска, а просто напръскайте със сол, която ще редуцира температурата и ще спре достъпа на кислород до запалилото се място.
4. За запушен канал: Чаша сол с вряла вода изсипете в канала. Тази смес ще се справи с неприятните мазнини и ще почисти налепите по тръбите.

5. За дупки в стените: ако имате дупчици от пирони например, смесете 2 с.л. сол и 2 с.л. царевично нишесте, сложете и малко вода, докато стане паста. Сложете върху дупките и изчакайте да изсъхне.
6. За петна от пот по дрехите: 4-5 с.л. сол сложете в 3 л гореща вода и с гъбичка нанесете от течността върху петната, докато изчезнат.
7. За да запазите цветята свежи: Към водата във вазите сложете щипка сол, която ще запази за по-дълго свежестта на цветята. Можете да постигнете същото действие с таблетка аспирин или пък щипка захар.
С тази вълшебна смес банята ми блесна точно за 15 минути, ето я тайнатаВсички ние искаме да живеем в чист и подреден дом. За това обаче се изискват усилия, понякога – дост…Nov 27 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!