Животните вкъщи не са само декорация: Уважавайте ги и ги обичайте

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Много хора не подозират, че както ние се грижим за домашните си любимци, така и те се грижат за нас. Животните оказват благотворно психологическо и лечебно въздействие върху хората още от древността. В днешно време да се отглеждат някакви домашни любимци у дома ни харесва, защото те подобряват атмосферата, стават наши предани и верни приятели. Всеизвестно е, че повечето животни имат силно развити инстинкти, с които долавят и най-малките промени в климата, природата, дома, здравето и настроението на стопанина си. Затова, освен да очакваме и учим животното да се пригоди към дома ни, е добре и ние да се научим да разчитаме неговите сигнали към нас. Майчината благословия е най-могъща: Вижте как да я направите правилно с тази молитваМайката е единственият човек, който ни обича безрезервно през целия ни живот. Тя прави всичко, което…Nov 15 2018vijti.com

Ако имате или решите да си вземете котка, трябва да знаете, че това мъркащо създание умее да поглъща негативната енергия, игриво и обичливо, то винаги ще се опитва да ви предупреди чрез поведението си за нещо променящо се, още преди да се случи, особено ако се отнася за вас. Когато стопанинът на котката има здравословен проблем, тя като скенер безпогрешно улавя зоната или засегнатия орган чрез настъпилите промени в енергийните импулси, които излъчвате. Тя ще дойде при вас и ще легне в проблемната зона и освен че ще погълне отрицателната енергия, също и ще ви затопли с тялото си. Тяхната телесна температура е 39 градуса в нормално здравословно състояние. Котките умеят по някакъв тайнствен и неразгадан до момента начин да трансформират отрицателната енергия и да се освободят от нея. Неслучайно обичат да седят върху хладилници, перални, микровълнови печки – все източници на отрицателни вълни. Силата на котката се крие в нейното електромагнитно поле с нискочестотен ток, който се образува от триенето на косъмчетата. Изследванията показват, че тези вибрации спомагат за бързото възстановяване на котешките клетки и регенерация на тъканите. Котките мъркат не само когато изпитват удоволствие, но и когато са получили някоя травма. Диапазонът на котешкото мъркане е 27-44 Hz и по мнение на учените мъркането е аналогично на ултразвук, който има и оздравително въздействие върху околните. Котките са обичливи, любвеобилни, полезни и чисти животни. Те въздействат върху стопаните си само ако го желаят и са привързани към тях. Пухкавелките усещат грижата, любовта и отношението на благодетеля си и ще отвърнат със същото.

Ето какво разказва Невена Николова от София за любимия си котарак Немо: „Една сутрин се събуждам и в момента, в който ставам от леглото, внезапно ми се завива свят и се свличам. Страдам от високо кръвно. В този момент видях Немо до леглото ми – завъртя се и скочи върху мен, легна на гърдите ми. Замърка, загря ме и точно след 10 минути ми размина. Когато ме отпусна, той веднага се „отлепи“… Немо е малкият ми другар и лечител“, обяснява гордата стопанка.

Кучето от хилядолетия е верен четириног другар. За разлика от котките, те облъчват с положителна енергия, която обединяват с тази на господаря си. Именно поради тази причина някои от тях придобиват част от индивидуалността на своя стопанин и когато казваме „кучето е същото като стопанинът си“, точно това имаме предвид. Всички знаем, че кучето служи на човека в различни направления в зависимост от породата, обучението и целта, за която се отглежда.

Лаещите имат строго индивидуални характери в зависимост от породата им, нивото на възприемане и трениране при евентуално обучение. Но дори и едно необучено куче има изострени сетива и инстинкти, които никога не грешат. Ето един пример за куче от породата „улична превъзходна“, осиновено от приют в младо семейство с 9-месечно бебе. Името на кучето е Дюк и то е с мек и спокоен характер. Когато една вечер цялото семейство било заспало, кучето изведнъж скача, надава вой, придружен със скимнете, и захапва одеялото на стопаните си. Тази реакция събужда собствениците, които, знаейки отлично спокойния му нрав, разбират, че нещо не е наред. Четириногото със странното си поведение отвежда директно родителите в стаята на 9-месечната им дъщеря, която откриват бездиханна. Тогава съпругът извиква по спешност линейка, а по-късно докторите успяват да спасят детето. В конкретния случай кучето успява да предупреди навреме, че бебето на неговите стопани е спряло да диша. Домашният любимец не е обучен, не е породист, но се превръща в герой за това семейство, след като спасява живота на дъщеря им от т.нар. Синдром на внезапната детска смърт. „Ако Дюк не се беше уплашил толкова силно, просто нямаше да се събудим. Той е перфектното куче, което е родено да бъде член на нашето семейство“, казва щастливата майка на спасеното момиченце.

Дори аквариумните рибки носят полза у дома

Те не са като котката и кучето, да можете да ги помачкате или да погалите зад ушите. Ако сте твърде заети в работата си, но все пак искате някаква жива душица у дома, това е решението. Много анкетирани хора, които имат аквариуми с риби в къщите си, споделят, че те им осигуряват оптическо спокойствие, когато се приберат след натоварения работен ден. Вглеждането в плавните и хармонични движения и красивите цветове на рибите им носи успокоение и снижаване на напрежението. Освен това ангажиментите по поддържането на аквариума са минимални. Храненето отнема секунди, а почистването е веднъж на седмица и дори по-рядко, ако се използват някои съвременни филтри.

Папагалите изискват активен контакт, за да се привържат

Трябва да знаете, че те са много музикални, умни и забавни птици. Дори и малките папагали, които са трудни за обучение, си имат език, на който говорят помежду си или с вас. Бъдете сигурни, че в каквото и настроение да се приберете у дома, те ще изразят радостта си от това, че ви виждат. Ще чуруликат и ще комуникират с вас в зависимост от това какво искат или се опитват да ви кажат с различен вид – подсвирване, викане и всякакви забавни звуци. Те са от типа животинки, които не можете да гушкате и стискате, но пък няма да е глух и монотонен домът ви. Освен това децата и чрез грижата за птиците ще се научат на някаква дисциплина. Ще знаят, че всяка жива душа очаква храна, вода, внимание.
Източник: jivotatdnes.bgЛегендарен танк Т-34 бе изваден от река, след прекарани десетки години под вода. Това, което намериха вледени военните специалисти (ВИДЕО)Победата на Червената армия във Втората световна война до голяма степен се дължи на танка Т34. Споре…Nov 15 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!