Иван Иванов: Преди любовните сцени с Янина Кашева се напих и заспах. Никак не беше лесно да ни се получи химията

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Напих се преди любовните сцени във „Всичко е любов“ и заспах. После няколко пъти пробвахме любовните снимки с Янина Кашева, докато най-накрая ни се получи химията. Но никак не беше лесно.“
Това сподели големият актьор Иван Иванов 36 години след успеха на култовия български филм „Всичко е любов“. С днешна дата актьорът смята, че живее със самочувствието, че е в основата на успеха на „Всичко е любов“. „Аз си бях Радо. Героят прилича на мен по всичко. С неговия образ успях да кажа много неща, за които дотогава само се мълчеше“, обясни още големият ни актьор.
В ролите на Албена и Радо през 1979-а Кашева и Иванов се превърнаха в двойка мечта за няколко поколения зрители.
Първото им разсъбличане пред камерата наистина е пълен провал. Двамата са като вдървени, през тях не преминават никакви емоции, никаква енергия.Помните ли героите на забавния филм от 80-те „Синьо лято“? Вижте какво се случва сега с тях„Синьо лято“ (на испански: Verano Azul) е известен испански телевизионен сериал (19 епизода, 1981 г.…Nov 28 2018vijti.com

Помежду им сякаш се появява преграда, която пречи на чувствата да изглеждат истински. Не се получават и следващите дубли на любовните сцени. Режисьорът Борислав Шаралиев опитва да ги разкрепости с бутилка уиски. Може би от напрежението, но и двамата се отцепват от няма и 100 грама. Започват да гледат невиждащо. Накрая Иван заспива, а Янина едва гледа. Точно тогава помощник-режисьорът Огнян Гелинов организира няколко „купона“, на които актьорите се опознават и се сближават.
„Странно беше. Лягаме си и аз виждам отгоре целия Киноцентър се струпал да ни гледа. Просто щях да умра. Въпреки че любовта е не само в секса, а филмът не разчиташе на цици, дупета и голи пъпчета, на мен ми позволиха да си покажа гърдите само две секунди.

Това беше. Но пък най-смелите снимки отпаднаха“, спомня си днес Янина. Според нея трудно се постигат физически флуиди, когато ги няма, дори и „наужким“. „В тези сцени нямаше никакви значение какъв ти е размерът на бюста, на ходилото или на нещо друго. Трябваше да покажем любов, а нея я нямаше“, смее се екранната Албена.
Актрисата, на която подражаваха всички девойки по времето на соца, още не се е предала на годините. Огромните очи на момичето в ученическа престилка, поразили киноманите в златната лента, са същите и макар понаедряла, Кашева продължава да се радва на мъжкото внимание. Иван Иванов пък продължава да е един от най-добрите й приятели. „На всички им беше странно, че не сме гаджета. Ето и сега, постоянно си говорим с него по телефона. Обикновено това е към полунощ. Спомняме си разни неща, мило ни е“, споделя актрисата, след като отново говори по телефона с популярния си колега.

С*кссимволът на българското кино на 80-те Иван Иванов не успя да дойде на честването на проекта „Код кино“ на ул. „11 август“, където се снимал филмът.
„Не че не се чувствам добре. Всичко ми е наред, но оттук, на село Оборище, не ми се мърда. Както вече веднъж ви казах, животните, дори козите ме вълнуват повече от киното. Сега съм замислил да пиша и шестата си книга. Продължавам да се усъвършенствам“, обясни Иван Иванов пред „България Днес“.

Според него човек, когато направи всичко в професията си, няма право да остарява на екран.

„Какво повече да направя? То е направено. Повече не може. Да чакам следваща роля да се усъвършенствам? Не, работата на човека на тази планета е да предизвиква възхищение, да вдъхновява. Когато се сетиш за един човек, не да се сетиш за него като за велик актьор или талант, а че е предизвикал у теб възхищение. Пак казвам, имам своето самочувствие, че добре съм си свършил работата. В предложените обстоятелства, разбира се“, казва Иванов.
Легендата на киното пребори коварно заболяване на устната кухина, което му откриха преди години. Последното му появяване бе през март, когато получи приза на Столична община за принос в киноизкуството на откриването на 19-ия „София филм фест“. Тогава единствено пред „България Днес“ актьорът сподели, че не живее в бедност, след като правителството му отпусна допълнителна пенсия и е постигнал „човешката“ хармония. „Това, с което сега се занимавам, е живеене. Живея с трепет, без да бързам, има време за всичко“, казва той.Аз обичам българското кино: 33 от най-култовите цитати от любими български филми33.
– Риба, ама цаца…
– Цаца, ама риба! (“Кит”, 1970)
32.
– Когато татко се ядоса на мама, чупи чаши…
Nov 22 2018vijti.com

Лили АНГЕЛОВА

Източник: Hiclub.bg

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!