7 храни, с които щитовидната ви жлеза ще работи като пушка

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Щитовидната жлеза е един от най- важните органи, неправилното й функциониране веднага се отразява на човешкото здраве. Проблемите с щитовидната жлеза влияят върху растежа и развитието на организма, работата на мозъка, сърцето, както и други физиологични процеси.

6 продукта, които убиват щитовидната жлезаЩитовидната жлеза е много важен, но и особено чувствителен орган. Функциите ѝ могат да бъдат нарушен…Nov 8 2019vijti.com

За да предотвратите заболявания и да подобрите функционирането на щитовидната жлеза като цяло, е важно да се храните правилно. А именно, включете в диетата си онези продукти, които осигуряват на този организъм всички необходими витамини, микроелементи и аминокиселини.

Полезни продукти за щитовидна жлеза

Ябълките

Използвайки ги, вие предпазвате щитовидната жлеза от образуването на ракови клетки. Освен това е важно поне от време на време да изяждате целия плод, тоест с корите и семената. Особено ценни са ябълковите семена , които съдържат до 15% мастно масло и йод, както и витамин В17 (осигурява профилактика срещу рак).

райска ябълка

Райската ябълка съдържа йод , както и магнезий, натрий, желязо, витамини А, С и Р. Йодът участва в синтеза на щитовидната жлеза, влияе върху метаболизма. Ето защо, колкото е възможно по-често, използвайте десерти от тях

Морски водорасли

В допълнение към голямо количество йод, те съдържат около 40 витамини и елементи, необходими за пълноценното функциониране на щитовидната жлеза.

морска храна

Благодарение на високото съдържание на йод, както и на цинк, витамин В12 и други микроелементи, тя добре укрепва щитовидната жлеза. Дори в консервирана форма, месото от раци, скариди, миди запазват своите полезни свойства.

Червена риба

Съдържа аминокиселината тирозин , която е необходима за синтеза на хормоните на щитовидната жлеза и е източник на полезни омега-3 мастни киселини , които са от съществено значение за правилното функциониране на щитовидната жлеза .

боровинка

Боровинките са рекордни шампиони по съдържание на антиоксиданти . Подобрява щитовидната жлеза, нормализират синтеза на хормони.

спанак

Растителните каротеноиди , с които спанакът е богат, влияят благоприятно на щитовидната жлеза.

ядки

Ядките активират щитовидната жлеза и допринасят за по-доброто усвояване на йода от организма. За най-добър ефект се препоръчва да ги приемате с мед . За целта омесете 3-4 ореха в хаванче и добавете 1 с.л. мед. Яжте сутрин на празен стомах в продължение на 7-14 дни.

 

Вземете горните продукти възможно най-често и не е нужно да прибягвате до лечение на щитовидната жлеза . Моля, обърнете внимание: експертите съветват да „храните“ щитовидната жлеза вечер – така ползата ще бъде максимална. Бъдете здрави! И споделяйте информация с приятели.

Провериха с ултразвук: Щитовидната ми жлеза е вече нормална, отне ми само 2 месецаЩитовидната жлеза ми е съвсем нормална вече и то само след два месеца! Проблемите с щитовидната жлез…Oct 3 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!