Учени доказаха: Ракията е здраве. Но трябва да знаете как да се лекувате с нея

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ракията е извор на здраве и дълголетие, стига да не злоупотребяваме с нея! Около този извод се обединиха учени от университетите в Берн и Копенхаген. В изследването на швейцарците и датчаните се включиха и специалисти от БАН и Медицинския университет в София. Те стигнаха до заключението, че традиционната българска напитка съдържа редица полезни вещества. Приеман в умерени количества, еликсирът ни помага поне за 5 важни функции. Това е известно както на древните българи, така и на Запад, където често името на ракията означава „вода на живота“.Яне Сандански притежавал над половин милион лева, единадесет тона ракия и цели 36 тона вино, когато загиналЗлатото на Яне Сандански, имане от времето на Деспот Слав от XII-XIII в. или иманярски карти с указа…Oct 5 2018vijti.com

1. Ако пием по 50 до 100 мл ракия на ден, ще стимулираме отлично метаболизма и ще забравим за храносмилателни и стомашни проблеми, категорични са учените. 2. От древни времена по нашите земи ракията е едно от най-добрите средства за борба с настинките и грипа. Тук тя може да се използва както вътрешно (включително и греяна с мед), така и външно за разтривка.

3. Ракията стимулира кръвообращението и помага за по-доброто функциониране на сърцето. Това се дължи на факта, че разумни количества еликсир намалява нивата на лошия холестерол. 4. Идеална е за премахване на последиците от стреса. Неписана истина е, че ракията се отразява отлично на нервната система и отпуска бързо и ефикасно след тежък и изморителен делник. 5. Не води до натрупването на излишни килограми. Ракията е нискокалорична напитка и употребата й не води до натрупването на наднормено тегло. Skafeto.com напомня, че в изброените примери изрично се споменава, че имат положителен ефект само при умерена употреба в разумни граница. Дори и най-ефикасните лекарства могат да дадат обратен ефект, ако се прекали с дозировката им.

Малко статистика:
Мъжете в България пият средно по 24,3 литра чист алкохол годишно. Жените – по 8,7 л чист алкохол годишно. Това показват последните данни на Световната здравна организация, пише e-vestnik.bg.
С тези числа българските мъже се нареждат в челото на Европа, почти наравно с Латвия, но след първенеца Русия (32 л. чист алкохол на мъж годишно) и Полша (31,5 л на мъж годишно), Беларус и Румъния (30 л на мъж годишно).
Иначе, в класацията за консумация средно за жител България не е в челните места. Но първенството на мъжете в пиенето дава отражение за по-кратката им средна продължителност на живота от тази на жените. В България един мъж живее средно 7 години по-малко от жената.
Пред лековитото чудо нишадър болката няма шанс: Полезен списък с рецепти за всяка болестВероятно знаете поне една рецепта с нишадър . Първата асоциация, която изплува в съзнанието Ви, чува…Nov 15 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!