С кои храни не бива да се закусва: Рискувате здравето си, ако сутрин си похапвате нещата от следния списък

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Спорът дали големите търговски вериги пробутват в Източна Европа по-некачествени храни, отколкото на Запад, продължава. За никого не е тайна, че съвременните храни нямат нищо общо с вкусовете, които помним от детството. По-същественото е обаче, че има храни, които буквално могат да увредят здравето ни. Експерти на специализирания сайт zdrave.to изготвиха списък с 10 хранителни продукта, които съветват да избягваме, защото рисковете да си навредим са твърде сериозни. 1. Колбаси: В съвременните колбасни продукти е доста трудно да се намери истинско месо. Като цяло, тези продукти съдържат животински мазнини, соя и вредни хранителни добавки, като например натриев нитрит, които допринасят за развитието на злокачествени заболявания.
Супер бърза закуска за цялото семейство – тези банички на тиган стават на момента и са страшно вкусниДнес ще ви предложим една рецепта, която е идеална за семейна закуска за почивните дни в края на сед…Dec 20 2018vijti.com

2. Зърнени закуски: Това е абсолютно безполезна храна, тъй като зърнените закуски практически не съдържат полезни съставки.
3. Купешки сушени плодове: Сушените плодове се преработват в киселини и алкали и след това се накисват в захарен сироп. Ако сте големи любители на сушените плодове, е по-добре да си ги направите сами.
4. БЪРЗИ КАШИ: БЪРЗАТА КАША Е ПО-ДОБРЕ ДА СЕ ПРЕМАХНЕ НАПЪЛНО ОТ ВАШЕТО МЕНЮ.
При обработката на зърнени култури тяхната структура се променя. Комплексните въглехидрати се превръщат в нишесте, което уврежда вашата фигура. 5. Крекери и картофен чипс: Крекерите и чипсът са популярно мезе за бирата.

Тези продукти се приготвят с евтино растително масло и съдържат и голям брой ароматизатори, аромати и консерванти. 6. Сладко сирене: Изглежда, че и сладкото сирене е толкова лошо. Малко е известно, че такива сирена основно не се състоят от извара, а от захар, растителни мазнини, оцветители и овкусители. По-добре е да стоите настрана от тази закуска.
7. Мюсли: Митът за употребата на мюсли отдавна е разкрит. По правило при производството на мюсли се използват преработени суровини, които се състоят основно от прости въглехидрати.
8. Сокове в кутии: Соковете в опаковки се приготвят от плодов концентрат, който се разрежда с много захар и лимонена киселина.

В допълнение, те съдържат аромати и консерванти.
9. Понички и пържено тесто: Когато се пържат в масло, поничките поглъщат голямо количество вредни мазнини, което увеличава риска от атеросклероза и сърдечни заболявания. Средно 1 поничка съдържа около 300 kcal! Редовното им консумиране много бързо влияе върху вашата фигура. 10. Крема сирене: Трябва да се има предвид, че всички преработени сирена се приготвят от отпадъци от сирене, които не подлежат на продажба. По време на топлинната обработка сиренето губи почти всички свои полезни качества, превръщайки се в твърда мазнина.
Разделете се с гастрита и киселините в стомаха завинаги: С този метод забравяте от раз за острата болкаКиселините в стомаха и гастритът са две от най-разпространените заболявания в последните години. Оби…Jan 2 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!