Наричат я точката на 100-те болести или точката на дълголетието: намерете я, за да се радвате на здраве и дълъг живот

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Така е известна в Япония, докато в Китай я наричат „точката на дълголетието“. И двете названия са правилни: от една страна, нейното масажиране има дълготрайни положителни ефекти практически върху всички системи на човешкия организъм – храносмилателна, сърдечно-съдова, дихателна, отделителна, имунна и дори мозъчната! От друга страна, масажът й забавя стареенето като отключва подмладяващи организма процеси.
Тази специфична масажна техника се оказва един от основните фактори за наблюдаваната впечатляваща средна продължителност на живота в двете азиатски страни, като в Япония тя е с 10-ина години по-висока от тази в развитите европейски държави, а броят на столетниците е зашеметяващо по-висок на изток!
Този продукт просто прави чудеса със здравето ни! Само научете как да го използватеВинен или ябълков оцет предпочитате?! След като прочетете редовете по-долу ще спирате избора си вина…Dec 28 2018vijti.com

И ТАКА, АКО ИСКАТЕ ДЪЛГОЛЕТИЕ И ДОБРО ЗДРАВЕ – НАМЕРЕТЕ ТАЗИ ВЪЛШЕБНА ТОЧКА!
Ще я откриете точно под чашката на коляното (в същност това са две равностойни точки – по една на всеки крак).
За целта поставяте дланта си върху коляното и се насочвате към края на малкия и безименния пръст на ръката.
Ще напипате марка вдлъбнатина – пада се точно между малкия и големия пищял, в която се намира въпросната точка.
Според източната медицина тази точка е своеобразна „врата“, която е широко отворена през първите две седмици на всеки месец, за да се влива през нея енергия в организма.

Затова използвайте активно точно този временен интервал за масажа и то – сутрин. При това започнете го при новолуние! Самият масаж се състои от извършване с пръстите на кръгови движения по часовниковата стрелка по 9 пъти – на всеки крак, като започвате с десния. Под пръстите може да сложите зърна на овес, елда или ориз. Освен това е препоръчително да поставите една скилидка чесън върху мястото на точката около час преди да започнете масажа, който не трябва да продължава повече от 10 минути. Действайте и ще се изумите с колко бодрост и енергия ще се окажете заредени! Бъдете упорити и дълголетието ще ви изглежда все по-постижимо!
Шепа орехи на ден правят чудеса със здравето. Вижте 10 сериозни причини да включите вкусните ядки в менютоОсвен че е красиво и величествено дърво, орехът е истински извор на здраве и дълголетие, категорични…Dec 15 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!