Един от най-известните холандски хомеопати в света категоричен: ваксините, антибиотиците и противозачатъчните са много вредни за здравето

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тон Янсен е световноизвестен хомеопат, автор на революционния метод на хомеопатичната детоксикация. Той посети за пръв път България по покана на д-р Петър Найденов, холистичен лекар, хомеопат, и гостува във вилата му в кюстендилското село Цървеняно.  58-годишният холандец даде първото си интервю пред българска медия. Той твърди, че алтернативната медицина го излекувала от епилепсия и спасила малката му дъщеря, която лекарите отписали заради мозъчно заболяване още като бебе. Първото му дете било много здраво и нямало реакции от ваксини. Когато й направили ваксина срещу морбили, дъщеря му получила много лоша инфекция на ухото. Започнало лечение с антибиотици, но последвало мозъчно възпаление. След 3 дни в болница 15-месечната му дъщеря изпаднала в кома. Лекарите казали, че мозъкът й е толкова увреден, че е по-добре да я приспят, защото от това човек не става.Минало-незабравимо: баба разказва как се гледаше бебе без памперси и хомеопатияПовод ми дадоха сина и снахата, които ми оставиха за месец внучето да го гледам. Указанията бяха стр…Oct 23 2018vijti.com

Тон Янсен взел дъщеря си на ръце и я прибрал вкъщи. След това я завел при неговата лекарка по хомеопатия, при която ходил заради епилептични припадъци. Тя дала не детето лекарство, което му подействало много добре. След 3 часа се събудила, а след 3 дни започнала да си играе. Тогава той си казал, че с това трябва да се занимава, и директно отишъл в училище за хомеопати. Завършил и медицинско антропософско училище, в което се изучава всичко за болестите, но за лечението им се използват антропрософски и хомеопатични лекарства. Жена му е физиотерапевт, която прави ортомануален, ритмичен масаж. Двамата имат 5 деца – 3 момичета и 2 момчета, и 6 внучета.

– Г-н Янсен, какво провокира интереса Ви към България ?
– За първи път посещавам тази държава по покана на д-р Петър Найденов, който беше на семинар при мен в Холандия и беше много впечатлен от метода на детокстерапията.
– Какво представлява този метод?
– Помага да се премахнат от организма вредни химикали и амалгами чрез детоксикация с хомеопатични лекарства. Ние даваме възможност на тялото да се очисти от всички токсини с подкрепата на тези специални лекарства.
– Как диагностицирате пациентите?

– Аз буквално се нуждая да знам какво се е случвало с него. Още от зачеването, от лекарствата, които са вземали родителите му, по време на бремеността, как е протекло раждането, след това от какво е боледувал като дете, изобщо голяма част от развитието му, т.е. абсолютно всичко, което е могло да му се отрази на здравето.
– Как решавате от какво лекарство се нуждае за детоксикация пациентът?
– След като разберем върху кои органи е било най-силното увреждане и къде системата е била най-засегната, лекуваме първо там.
– Например?
– При мен дойде малко дете на 2 години с епилептични гърчове, които започнали, след като на детето направили ваксинации против паротит, морбили и рубеола. След 6-7 часа то колабирало и го приели в болница. Майката веднага попитала да не би това да е от ваксините, а лекарите казали, че не е възможно, тъй като са безвредни. Но това не е така. Аз веднага започнах да давам детокс от ваксината и детето се подобри на 30%. Дадох още веднъж и то се подобри още малко. Тогава разбрах, че има и нещо друго. Разбрах, че по време на раждането майката е ползвала епидорална анестезия. Дали са й местна упойка от 3 дози и крем окситоцин, за да предизвикат раждането, и детето след това е било толкова отпуснато, че не е имало сили да засуче. Тогава видях връзката с гърчовете и направих детокс за тази упойка за анестезия. След 8 седмици епилептичните гърчове изчезнаха на близо 85%. Преди това имаше по един голям припадък и няколко малки на ден. След втория детокс с тази упойка останаха само 5%. Тогава направихме един курс с окситоцин и остана само един припадък на година. След 4 години тя дойде отново. Беше ползвала класическата билка в хомеопатията за епилепсия – „оенанте“, за която характерното е, че при голям припадък болните имат голяма пяна около устата. Дадох й една доза детоксикация за „оенанте“ и епилепсията спря на 100%.
– Според Вас ваксините са вредни, така ли?
– Да. И не само те, но и повечето лекарства. Моите случаи са много усложнени и заради това, че при зачеването са ползвани много алкохол или наркотици, а по време на раждането – упойки.
– Какво е Вашето мнение като лекар за “меката” дрога като марихуаната, която в Холандия е разрешена, а в други държави се правят опити за легализация?
– Ще разкажа случая на едно 10-годишно момче. То седеше винаги напрегнато и ми даваше грешни отговори на моите въпроси. Като го питаха в училище: „Колко е 4 по 4“, винаги казваше „15“, а беше много умно дете. Попитах го защо дава грешен отговор, той погледна нагоре и ми каза: „Защо пък да давам верен?“. Със строг глас му креснах: „Защо правиш това?“ Изглежда го стреснах и шокирах, защото ми отговори със същия тон, че не иска да говори за това. Каза, че има някакъв малък човек в корема му, който му забранява да говори и заплашва, че ако не го послуша, ще му причини страхотна стомашна болка. Питах бащата дали по време на зачеването са ползвали марихуана и той каза, че е взимал ежедневно, когато е бил болен. Дадох на детето хомеопатично лекарство марихуана. След няколко часа то стана и каза на родителите си да си ходят. После му дадохме детокс за марихуана и след 15 минути детето беше на вратата и ми каза: „Човекът в моя корем си събира куфарите и си отива“. И той си отиде завинаги.
– Какво се случи с това дете впоследствие?
– Това беше един от първите ми пациенти. Сега е баща на три прекрасни деца и понякога ги виждам.
Принципът на хомеопатията е, че “подобното лекува подобното”, или “клин клин избива”, както казва една българска поговорка, докато алопатията, или класическата медицина, практикува лечение с противоположното.
– Как се приготвят хомеопатичните лекарства?
– Субстанцията, която е разболяла човека, се динамизира и потенцира по определен начин и се правят няколко стъпки нататък при приготвяне на лекарствата.
– Имате ли последователи на Вашата методика?
– Аз имам международно училище за хомеопатична детоксикация, в което се обучават много лекари като Петър. Аз ходя в Германия, Англия, Швейцария, Сърбия. През следващата година съм поканен в Атланта, САЩ.
– Скъпо ли е това лечение?
– Не, защото е много бързо и много нежно. Ако един човек се лекува за епилепсия с химични хапчета, това може да трае цял живот и накрая получаваш инсулт. Хомеопатията е най-евтиният метод, който може да съществува. Защото няма нужда от болници, в моята практика имам над 6000 пациенти. През първата година ги виждам по 5 пъти, на втората веднъж и евентуално след години се срещаме, ако имат някое друго оплакване.
– Каква е средната успеваемост на метода?
– Преди да започна да използвам детокса, имах успех на 20-25 %. Сега излекуваните са на 93%.
– Защо толкова много деца се разболяват от диабет?
– Основната причина са ваксинациите, които увреждат черния дроб и панкреаса, и поемането на подсладители при бременността.
При мен дойде едно хубаво 7-годишно дете от Англия, което 7 пъти на ден трябваше да си бие инжекции с инсулин. Не можеше да яде нормално – хляб, захар… Беше алергичен, имаше обриви по кожата и лоша кашлица. То беше родено с местна упойка, на майката бе правен окситоцин, след това директно антибиотици. Проблемът се появил 3 месеца след ваксината за морбили и аз си помислих, че това го е отключило. Дадох детокс, но нищо не се получи. Казах си, че има някаква липсваща връзка. Питах отново и отново майката какво се е случило след ваксинацията. Тя си спомни, че е получил много лоша инфекция на ушите и са му дали антибиотици. В продължение на 3 месеца са му направили 7 курса с антибиотик. Аз му дадох детокс от антибиотик. Направих лекарство, което съдържа всички често срещани антибиотици. След това друго, което съдържаше захар. Детето ги приемаше по схема на няколко курса и малко се подобри. Попитах майката какво е яла при бременността, дали не е приемала захар. Тя каза „Не“, само аспартам, т.е. подсладител. Каза, че е пила кока-кола лайт по литър и половина на ден, а в нея има аспартам и кокаин. Направих един курс с детокс аспартам и кока и детето се оправи на 95%. Започнахме да му даваме храни с повече мазнини като Омега-3 и Омега-9, ядки, плодове, риба, яйце. Детето се излекува напълно от диабета, вече е на 16 години.
– Как да имаме здрави деца?
– Ключът е още в самото начало. Не трябва да се предизвиква преждевременно раждане на бебето, а да се изчаква. Да не се използва упойка, защото болката е необходима, за да може майката да произведе долпамин, което спомага за по-бързо изхвърляне на бебето. Не ваксинирайте децата, защото много ги уврежда. Неваксинираните деца са най-здравите на света.
– Каква храна препоръчвате?
– Моят съвет е всеки да яде по едно меко сварено яйце на ден, защото това е най-евтиният мултивитамин. Много е здравословно да се взимат хранителни добавки, както и водорасли, защото съдържат цинк, селен и други ценни минерали, които подпомагат имунната система и са антиоксиданти. Аз давам хомеопатични субстанции, които не само се пречистват, но и подкрепят вътрешните органи да започнат да функционират нормално.
– Кои лекарства разболяват?
– Една жена искаше да има деца, но 18 години преди това взимала противозачатъчни. Помолих я да си направи изследвания, защото я бяха насочили към ин витро. Казах й, че не е необходимо, тъй като прогестеронът й беше много нисък. Дадох й да си взема всеки ден по 1 доза хомеопатичен прогестерон и след 3 месеца тя ми се обади да каже, че е бременна. Казах й да продължава да го пие, но тя спря и абортира. Започна отново с прогестерон, направихме и детокс с противозачатъчни и тя забременя с близнаци – син и дъщеря, а след това роди и трето дете. Те са неваксинирани и всичко е окей.
През последните години се забелязва увеличение на заболяванията на щитовидната жлеза при жените заради употребата на противозачатъчни и хапчета антибебе.
Много често противоалергични лекарства причиняват алергии и други проблеми. Прозак, който се изписва като антидепресант, подтиква към самоубийство. Робин Уилямс е взимал много прозак. Моят чичо също беше изпаднал в депресия, казаха му да взима още прозак и той се обеси.
– Всички ли болести се лекуват с хомеопатия?
– С хомеопатия могат да се лекуват абсолютно всички болести, дори и рак. Стига да се открие причината. Това, което много уврежда мозъка, са статините и лекарствата за кръвно налягане. Хипертонията може да се лекува много добре с хомеопатия, ако разбереш каква е причината. Повечето от жените, които са взимали контрацептиви и хапче след полов акт, се разболяват от рак на гърдата и гениталиите.
– Как да се предпазват тогава жените от нежелана бременност?
– Сексът винаги трябва да се прави с любов. Аз имам 5 деца от една жена. Тя роди последното на 47 години. За предпазване от нежелана бременност да се ползва презерватив, тъй като този метод е най-добър, най-чист и пази от венерически болести.
– Казахте, че с хомеопатия може да се лекува дори рак?
– Ракът е лечим. Много важно е да знаем какви са били лекарствата, каква храна са употребявали преди това онкоболните и тогава можем да лекуваме рака с класическа хомеопатия и детокс метода. Заради противозачатъчни има голям процент рак на гърдата. Ваксината срещу папиломен вирус води до рак на яйчниците, а уж е срещу него. Рак на мозъка и черен дроб се причинява от многото амалгама при зъболечение. Парабените в козметиката причиняват различни онкозаболявания на кожата, гърдата, мозъка. Мобилните телефони причиняват много рак на мозъка и затова трябва да се изключват, докато спиш, защото има много силна радиация.
– Каква е Вашата рецепта за здравословен и щастлив живот?
– Живей в природата, която всичко е приготвила. Води се от природния живот и той ще те води. Бъди в настоящето, в момента и си кажи сам на себе си: „Това ми е достатъчно“. Човечеството страда, защото винаги нещо не му достига и иска още и още.
– Какви са Ви впечатленията от България?
– Хората много страдат заради кризата и много се грижат за семейството си. Според мен тук има прекрасни условия за живот и трябва да използвате възможностите. Обичайте природата, споделяйте си повече, нека парите не бъдат първата ви цел, върнете се към земята, не търсете в други държави щастието и живейте във вашата чудесна страна. Когато хората са в чужда страна, те се возят цял ден в колата и гледат нови и нови неща, а всъщност нищо не са видели. Така че приемай нещата по-леко, не толкова навътре, за да живееш по-добре, и бъди такъв, какъвто си.Това новородено българско бебе смая демографите и влезе в рекордите на Гинес. Съвпадението се случва един път на 130 000Той е малък, но „Гинес“ вече го знае. Още щом се роди на 6 октомври, събота, Христофор Павловски сма…Oct 23 2018vijti.com

Източник: Струма

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!