Древните тибетци знаят тайната: Просто упражнение настройва щитовидната жлеза, от която зависи здравето

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Щитовидна жлеза – как да я излекувате със специално упражнение?
Това е една необикновена гимнастика за щитовидната жлеза, тибетско упражнение, което ще възвърне здравето и доброто ви самочувствие пише lekuva.net.
Това е и най-известното тибетско упражнение за лечение на щитовидната жлеза. Осигурява повишен притока на кръв към жлезата. Вследствие на това щитовидната жлеза започва да работи по-добре и по-леко.Как да направите тази тибетска гимнастика?
1. Разтрийте дланите си добре, за да ги стоплите. След това внимателно поставете дланите върху щитовидната жлеза и да ги дръжте там в продължение на десет секунди.
Тибетска отвара на 5000 години спира много болестиЕто рецептата на едно твърде древно средство – тибетска отвара отпреди 5 000 години – което е в съст…Feb 8 2019vijti.com

2. Трябва да преглътнете три пъти. Ако чувствате устата си суха, отпийте три малки глътки вода.
3. Бавно издишайте.
4. Докато издишвате, наведете главата си напред и натиснете брадичката към гърдите си толкова силно, колкото можете. Дръжте брадичката си няколко секунди, без да дишате. Когато започнете да дишате, повдигнете брадичката. Нека главата да е плътно назад.
5. Дръжте главата си в тази позиция за известно време. След като започнете да издишвате, натиснете брадичката към гърдите си отново.

7. Повторете стъпки от 1 до 6. Движете главата бавно, не бързайте, отпуснете се. Не мислете за нищо.6. Докато брадичката е на гърдите ви, бавно завъртете главата си наляво и надясно, без да откъсва брадичката на разстояние от гърдите.
По този начин се прави отличен масаж нащитовидната жлеза.
8. Завържете масажа с първата стъпка.
Упражнението може да бъде направено в седнало или изправено положение. Необходимо е да го правите често, тъй като това води до подобряване на състоянието на щитовидната жлеза. Това е особено полезно за хипотиреоидизъм.

Ако симптомите биват дълго пренебрегвани, могат да се появят сериозни усложнения. На какво трябва да обръщате внимание?
Нередности в менструацията
При хипофункция на жлезата репродуктивните механизми сериозно се увреждат. При неконтролирана намалена функция на щитовидната жлеза може да се стигне дори до безплодие. Наблюдавайте за смущения в цикъла – прекалено продължителни цикли, обилни кръвотечения или изобщо липсващи. В някои случаи се наблюдават много тежки предменструални симптоми, в други пък цикъл липсва в продължение на няколко месеца.
При адекватно лечение менструацията се нормализира.

Умора
Всички системи в тялото се нуждаят от енергия, за да функционират правилно. При хипофункция енергията липсва. Лесно се уморявате, мудни сте и нямате желание за дейности.
Щитовидната жлеза е пряко свързана с механизмите на уморяемост и ако имате проблем с нея ще усетите силна липса на енергия, особено в ранните часове на деня.

Суха кожа
Функционирането на кожата зависи от няколко хормона, един от които се секретира от щитовидната жлеза. При намалена функция се наблюдава недостатъчна секреция на себум, дори изпотяването може да е намалено. В някои по-тежки случаи дори липсва, което е опасно, тъй като това е естествен цикъл на охлаждане и детоксикиране на тялото.

Промяна в настроението
Жлезата е свързана не само с физически механизми, но и с психически. Тя играе голяма роля в появата на депресивни състояния, апатия, липса на воля.
Източник: Брадва
Тибетските монаси ни разказаха за тяхната рецепта: Изпробвайте този елексир на младостта и ще се убедите в неговата силаОсвен с мъдростта си, тибетските монаси се славят и като истински дълголетници. И причина за това не…Jan 1 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!