2 тиквички, 5 лъжици сметана и парче кашкавал – пеквам ги за 20 минути във фурната и става божествено:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

За големите рецепти не винаги трябват много и скъпи продукти. Днес сме ви приготвили една страхотна вкусотия с тиквички и сметана , която се приготвя за броени минути и не коства много средства.

Запеканката с тиквички и сметана е идеална за пролетната и лятната трапеза, вкусна е както топла, така и студена, а ако я поднесете с чаша добре изстудено бяло вино става истински кулинарен пир!

Мариновани тиквички СПЕЦИАЛНИ – слюноотделяш само от аромата! Хит-рецепта това лято:Днес ви предлагаме пресни мариновани тиквички – специална рецепта , която има божествен аромат и раз…Sep 5 2021vijti.com

запеканка с тиквички и сметана

Продукти:

  • 2 тиквички (по-големи)
  • 70 гр.кашкавал
  • 100 гр.заквасена сметана (5-6 лъжици)
  • 2 скилидки чесън
  • копър, сол, черен пипер на вкус.

Приготвяне:

Нарежете тиквичките на кръгчета и посолете. Настържете кашкавала. Подредете тиквичките в тавичка (може да сложите и няколко резена домат между тях – за цвят и още вкус). Отгоре залейте със заквасената сметана, предварително объркана с чесъна и подправките. Поръсете с настъргания кашкавал, а най-огторе – с нарязан на ситно копър.

Печете във фурната на 180 градуса около 20 минути.

Вижте най-вкусната рецепта за тиквички по гръцкиЕто я и най-любимата лятна рецепта за тиквички по гръцки – идеалното лятно предястие и мезе за бира,…May 16 2022vijti.com


Източник: За Жената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!