Цъфне ли бъзът, веднага си правя най-ароматния домашен сироп – без варене и стерилизиране, трае цяла зима:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сиропът от бъз е може би най-разхлаждащата и ароматна домашна напитка , която може да си приготвите изключително лесно у дома. За целта ви трябват цветове от бъз , лимони, вода и захар. Ето перфектната рецепта за домашен сироп от бъз :

Навремето го правехме с лимонадата от 20 стотинки и ставаше бомба: Лимонаден кекс от соца – и пухкав, и вкусен: Ако си спомняте времето преди демокрацията, тогава се сещате за онази, старата лимонада в стъклена…Feb 27 2020vijti.com

Домашен сироп от бъз

Продукти за 1 доза:

40 цвята от бъз

4-5 пак. лимонтузу

5 л вода

4-5 лимона

захар

Приготвяне:

Цветовете от бъз трябва да се съберат от места, които са далеч от пътища и прашни места. Най-добре е да не се мият, за да запазят повече от аромата си. Ако желаете, все пак може да ги измиете под течаща вода и да ги отцедите внимателно в гевгир.

цветове бъз

Напълнете тенджера с вода (5-литрова е най-добре, но може и малко по-голяма) и пуснете вътре цветовете от бъза.

Изсипете и пакетчетата лимонтузу, след което разбъркайте.

Оставете така за 1 нощ цветовете да се накиснат.

На сутринта прецедете течността през марля и за всеки литър течност добавете по 1,5 кг захар. Изцедете сока от лимоните в сместа, може да пуснете и корите за повече аромат.

Сега идва ред на разбъркването – правете го периодично, докато цялата захар се разтвори напълно и сместа стане с консистенцията на гъст сироп. Извадете корите от лимон (ако сте ги използвали) и пресипете сиропа в чисти бутилки. Не е нужно да ги стерилизирате, направо ги съхранявайте на тъмно и прохладно място.

сироп от бъз бутилки

Готовият сироп се разрежда с вода 1/8, т.к. е доста сладък.

Лимонадата на д-р Неделя Щонова: Рецептата, която преобърна живота йД-р Неделя Щонова е едно от любимите ни телевизионни лица – красива, интелигентна, нежна и лъчезарна…Jul 11 2019vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!