Когато съседката намаза пържолката със сода, не очаквах, че ще се получи такова нещо. Веднага опитах и аз и резултатът беше очарователен

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Содата за хляб има редица полезни действия. Не само в готвенето. Тя помага също и за избелване на зъбите ви. Но да се върнем към готвенето. Содата за хляб винаги е неизменен помощник в нашата кухня. А когато искате месото ви да бъде крехко и да се топи в устата, то содата ще ви помогне за това. Сега ще ви разкажем как точно се прави всичко това! Да вземем например класически свински пържолки. Докато е сурово, месото се нарязва, за да може повече сода да попадне върху него и така то да бъде още по-крехко. На половин килограм месо се слага една чаена лъжичка сода.

Приготвянето е съвсем просто и може да се приложи и от хора, които не могат да готвят. Просто трябва да смесите содата с достатъчно вода, за да може да покрие месото. Използвайте за целта пръстите на ръцете си, за да го намажете още по-добре. Добре намазано, месото трябва да престои 15 минути, след което вече можете да го измиете и дори да го подсушите с кърпа. След това го сгответе по рецепта, която е избрана от вас. Ако искате можете допълнително да го мариновате. Самата сода за хляб не е марината, нейният ефект е да направи крехко месцето. след като го изпечете, гостите ще останат учудени как месото може да бъде толкова крехко и да се топи в устата!

А тази рецепта ни е любима:
Страхотни мариновани свински пържолки на скара
4 свински пържоли
8 с.л. соев сос
1 ч.л. горчица
3 с.л. мед
4 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
1 ч.л. черен пипер
сол
2 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

Свинските пържоли (4 бр) се начукват старателно и се поставят в малка и плитка тавичка. Изплакват се и се подсушават с кухненска хартия. След това се натъркват с пресования чесън (4 скилидки), черен пипер (1 ч.л.) и сол.

Заливат се с маринатата, получената от разбитите соев сос (8 с.л.), горчица (1 ч.л.), мед (3 с.л.), зехтин (2 с.л.) и малко сол.

Пържолите се завиват в фолио и се оставят най-малко два часа в хладилник. След това се изваждат, леко се отцеждат от маринатата и се изпичат на скара от двете страни до пълна готовност на месото. След това се сервират горещи с гарнитура от свежа салата или пържени картофи. По желание се поръсват със ситно нарязан магданоз.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!