С 2 яйца и половинка мляко закусваме цялата рода – супер вкусни понички за доволни душици

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако си падате по пухкавите, мекички и уханни понички , днес имаме нещо специално за вас! Благодарение на тази рецепта можете да направите понички много бързо и просто. Получават се великолепни, меки и невероятно вкусни. Освен това количеството е достатъчно, за да нахраните не само вашето семейство, ами и съседите! Ето рецептата за най-лесните и вкусни домашни понички :

Палачинки от картофи, които се топят в устата – стара рецепта, която и днес е любима на семействотоПалачинки от картофи, които се топят в устата Необходими съставки: 4 чаши обелени и настъргани карто…Sep 2 2020vijti.com

Върховни домашни понички

Продукти:

2 яйца

500 мл прясно мляко

125 гр.масло (може да се замени с маргарин)

Половин чаша топла вода

11 g (1 пак.) суха мая

1,5 ч.л. сол

Вземете толкова брашно, че тестото да не залепва за ръцете ви, но също така да не е много твърдо

2 с.л. л. + 1 ч.л. захар.

Приготвяне:

От това количество съставки получавате 40 понички. Можете да вземете половината от размера на всички продукти.

 

Изсипете мляко във водата и загрейте малко. След това изсипете вътре захарта и разтворете маята. Разбъркайте и оставете за 15 минути, за да може маята да се активира.

След това добавете яйцата, мекото масло (можете да го разтопите) и солта. Ако желаете, можете да добавите малко ванилия, ако харесвате нейния аромат. Разбийте всичко добре с телена бъркалка.

След това добавете брашното на порции и замесете тестото първо с лъжица, а после прехвърлете на плота и омесете на ръка, добавяйки останалото брашно.

Тестото трябва да е средно меко. Сложете го в купа и покрийте с кърпа. Дайте му час и половина да втаса (трябва да се удвои). Но може би е достатъчен и един час, ако у вас е по-топло.

Разточете тестото на слой с дебелина един сантиметър. С помощта на чаша или формичка (в зависимост от това какъв размер искате поничките), изрежете кръгове. Оставете ги за известно време да втасат.

Изсипете достатъчно олио в тигана (поничките трябва да плават в него) и загрейте добре. Изпържете поничките от двете страни до златисто.

Поставете готовите понички в чиния, покрита с няколко слоя домакинска хартия.

Можете да напълните поничките по желание (със сладко, крем, шоколадова паста и т.н.), като използвате шприц.

За идеалните палачинки ти трябват само 3 чаши – не се късат, не залепват в тигана и са тънки като вестник: Едва ли има жена, която да не е правила палачинки през живота си, но сполучливите рецепти за палач…Aug 27 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!