Свински кебап с лук – слагам го в плика и го забравям, а после само обирам овациите на всички

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ще ви предложим една рецепта, която спокойно може да се нарече истинска класика за новогодишната трапеза. Кебап от свинско месо с лук. На всичкото отгоре рецептата има и голямо преимущество – става много лесно, а накрая няма да ви се налага да търкате до полуда съдовете. Това е така, защото ще използвате плик за печене. Ето и какви продукти ще са ви необходими, за да приготвите тази рецепта: свинско месо – 1 кг, лук – 3 глави, червено вино – 1 чаена чаша, червен пипер – 1 чаена лъжица, олио – 1/2 чаена чаша, чубрица – 1/2 чаена лъжица, сол, черен пипер и кимион – на вкус, пресен магданоз – по желание, плик за печене. Много важен момент е какво месо ще изберете за приготвянето на кебапа.
Картофи Дофине по уникална френска рецепта – ястието, което ще ви остави без думиХубавата храна е за ценители. Френската кухня пък е сред най-изисканите и е един от поводите за горд…Nov 23 2018vijti.com

ТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ШАРЕНО, А НЕ СУХО
Нарежете го на едри парчета и го подправете със сол, черен пипер и кимион, без обаче да прекалявате. Оставете го да поеме подправките за около половин час, след което го „запечатайте“ – в тиган със силно сгорещено олио го изпържете от всяка страна за кратко време. Добавете още в тигана червения пипер и чубрицата и разбъркайте. Загрейте фурната на 180 градуса. Почистете и нарежете лука на колелца. В плика за печене изсипете свинското месо, добавете лука и виното. Затворете плика и направете 2-3 дупки в горната му част с помощта на нож.

Печете за около 40-50 минути. Когато извадите плика го сложете в тава и изчакайте няколко минути. С ножица отрежете горната част и изсипете кебапа в съда. По желание можете да поръсите с ситно нарязан пресен магданоз. Ястието вече е напълно завършено. Това е! Пожелаваме ви добър апетит!
А всичките ви гости ще бъдат очаровани и няма да спират да хвалят кулинарните ви умения. Но пък вие напълно го заслужихте, така че, наслаждавайте се на славата!
Ако знаете какви феноменални свойства крие това традиционно българско ястие, няма да спрете да го приготвяте“Доказано е, че в органолептичните свойства на фасула има много полезни вещества, които оказват възд…Oct 30 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!