Рецептата за постно тесто с мая – става меко като пух за 1 час, без яйца и мляко:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Постното тесто с мая се приготвя много лесно. Ако се притеснявате, че заради липсата на яйца и мляко няма да втаса или пък няма да се надигне толкова много, няма място за подобни опасения! Опитате ли го веднъж, ще се убедите, че всички изделия от това тесто за 1 час стават великолепни, пухкави и много ароматни.

Ето рецептата за постно тесто без яйца и мляко :

Постно тесто с мая

Продукти:

1-2 картофа (приблизително 180-200 грама)

500 грама вода

7 чаши брашно

Захар – 20-40 грама (ние използвахме 60 грама)

Суха мая – 15 грама

Слънчогледово масло – 200 грама

постно тесто с мая

Приготвяне:

Обелете картофите, нарежете ги и ги сварете в посоченото количество вода до пълното им омекване.

От готовите картофи направете пюре. Само че не изливайте водата – сместа трябва да се получи доста течна, подобно на тесто за палачинки. Дръжте картофите топли.

Сега нека започнем да правим тестото. Към картофената маса добавете солта, захарта, маята, част от растителното масло и две чаши брашно. След като всичко е добре смесено, покрийте с капак и оставете тестото да престои половин час. Не е нужно да го премествате никъде. То трябва да е на стайна температура.

След 30 минути изсипете останалото растително масло. След това, като бъркате постепенно, добавете останалата част от брашното.

Първо бъркайте тестото с шпатула, след което го преместете върху работната повърхност и го омесете на ръка. Трябва да стане меко и нежно.

Намажете купа с растително масло и прехвърлете готовото тесто в нея. Оставете го за известно време, така че да се надигне и удвои обема си.

След това можете да пристъпите към приготвянето на планираните тестени изделия.

От това количество тесто стават вкусни пържени понички и сладки кифлички във фурната. Липсата на мляко и яйца в тестото не влияе на качеството му.

Султан кебап – най-голямата вкусотия с пилешко на всички времена! 8 кори за баница, половинка пиле – ето как (Видео):Понякога най-големите вкусотии се получават при необичайно съчетание на продуктите. Като кори за бан…Jan 27 2020vijti.com

Източник: зажената.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!