Питки-петминутки: знам ги от мама, а сега децата ми ги приготвят – толкова са лесни!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тези петминутни питки са истински разкош – вкусни, мекички, бързи и лесни. Присъстват на семейната трапеза от години и никога не ни омръзват!

Таксиджия умря зад волана след 9 енергийни напитки СНИМКИТаксиметров шофьор е починал в подмосковското Домодедово край летището. 29-годишният мъж е умрял нап…Jan 26 2020vijti.com

Продукти:

1 яйце

30 гр. мая

200 гр. масло или маргарин

2 чаши брашно

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. сода

100 мл топла вода

Начин на приготвяне:

  1. Разтворете маята в хладката вода. Може да използвате и суха мая.
  2. Изберете удобна купа и изсипете вътре пресятото брашно, солта, содата, яйцето, маргарина/размекнатото масло. Добавете шупналата мая.
  3. Замесете тесто. Можете да го направите на ръка или с кухненски робот/миксер с приставки. Става само за няколко минути – тестото е готово!
  4. Не е нужно да чакате тестото да втаса, започнете веднага. Разделете тестото на парчета, след това всяко парче – на по-малки парченца с големината на хапки.
  5. Тестото не трябва да се разточва много тънко. Сложете в средата на всяко кръгче от плънката – оригиналната рецепта тя е от месо и лук, но можете да сложите вътре всичко, което сърцето ви пожелае: сирене, кашкавал, зеле, ябълки, яйца, ориз и дори извара.
  6. Сложете питките върху тава, покрита с хартия за печене. След това ги намажете със смес от разбито с вода яйце и пъхнете във фурната за 25-30 минути на 200-220 градуса. Готово!

    6 натурални напитки спъхват корема и талията трайно – без глад и изтощителни упражнения:Съществуват много начини да имате плосък корем – някои от тях са по-строги от други, но трябва да вз…Nov 8 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!