Пиршество за сетивата: Пълнени бутерки с крем сирене – неприлично вкусни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Хрупкави банички с изкусителен аромат – кой ли не ги обича. Днес ще ви научим как да си ги приготвите в домашни условия и да прехласнете близки и приятели.
Рецептата не е трудна за изпълнение.
Ето и какво е необходимо:
2 листа замразено бутер тесто
300 г крем сирене
Страшна вкусотия, на която никой не може да устои: Поставяте шоколад в бутер тесто и резултатът е вълшебен ВИДЕОВземете бутер тесто и го разстелете, за да се получи кора с размери 20х30 см и дебелина около 3 мм. …Jan 11 2019vijti.com

1/4 ч.ч. захар
1 жълтък
1 ч.л. бадемов екстракт, по избор
1 ч.ч. черешово сладко или пюре
1 жълтък, разбит с 2 супени лъжици вода
Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Постелете две тави с пергаментова хартия.
Смесете в купа крем сиренето, захарта, жълтъка, екстракта и разбъркайте до получаване на гладка смес.
Вземете единия лист тесто от хладилника. Разточете и нарежете на 4 еднакви правоъгълника. Поставете две супени лъжици от пълнежа в средата и толкова от пюрето. Завийте четирите края към средата, да покрият пълнежа и залепете добре с пръсти. Ако се налага, натиснете леко върха на тесто леко с точилка и преместете в тавата. Намажете с жълтъка с водата. Печете 20 минути до златисто, а през това време пригответе и втората порция.

А сега още една превъзходна рецепта, този път за черешов щрудел от бутер тесто
Необходими продукти:
500 г череши без костилки
50 г захар
200 мл вода
1 опаковка натрошени чаени бисквити

канела
пудра захар
500 г бутер тесто
Начин на приготвяне:
Черешите се измиват и почистват от костилките. Слагат се в тенджера с 200 мл вода, 50 г захар и се оставят да врат за 10 минути.

Бутер тестото се разстила върху кърпа, която предварително е набрашнена. Върху тестото се ръсят натрошени бисквити, като се оставя ивица в края. Поръсва се с канела и се нареждат черешите. Тестото се навива на руло, подвива се в краищата, за да не излезе сместа. Слага се в подходящ съд, застлан с хартия за печене. Пече се на 180 градуса около 25 мин. След като се опече, още топъл се поръсва с пудра захар.
* По желание се добавя какао в бутер тестото.
Сервира се студен, по-желание с топка сладолед.
Източник: lakomnik
Деликатеси от бутертесто: Изпълнете кухнята с аромат и настроение за празникаБутертестото от години е на родния пазар, но все още се ползва с недоверие у някои домакини. Това не…Mar 8 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!