От тефтерчето на моята свекърва: Вече не купувам вредните колбаси, а си приготвям тази вкусотия сама

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В днешно време магазините ни предлагат всякакви продукти, които можем да закупим бързо и лесно. Освен това можем да си купим и готови храни, направо от магазина и да си спестим време за готвене. Да, обаче много от продуктите, които се продават, не са с ясен произход и съдържат редица консерванти и вредни вещества.
От тази гледна точка е по-добре да отделим малко време за готвене, за да сме сигурни, че това, което ядем, е полезно и здравословно. Едни от продуктите, които съдържат най-много вредни вещества по магазините са различните видове колбаси. Те са много вкусни, но и далеч не са най-здравословното нещо.
За крехко и сочно месо, което се топи в устата, си мечтае всеки. Винаги следвам златните правила на Пенка ЧолчеваПенка Чолчева е изключително известно име в кулинарните среди. Тя е кулинар и журналист, издала е ре…Nov 14 2018vijti.com

Затова днес ви представяме една рецепта, с която можем да си приготвим вкусни домашни колбаси.
Приготвят се с пилешко месо и можем спокойно да ги дадем на децата си,
без да се притесняваме за консервантите.
И така, продуктите, които са ни необходими, за да си ги приготвим, са:
половин килограм пилешко филе, 400 мл прясно мляко, 1 яйце, 2 с.л. нишесте, 6 скилидки чесън, 2 ч.л. сол, половин ч.л. захар, 1/3 ч.л. черен пипер, 1/3 ч.л. кориандър, 1/3 ч.л. кардамон и 1/3 ч.л. индийско орехче.

ПЪРВАТА СТЪПКА Е ДА НАРЕЖЕМ ПИЛЕТО И ДА ГО СМЕЛИМ В РОБОТ ИЛИ БЛЕНДЕР.
След това към него на порции добавяме прясното мляко и бъркаме. След това прибавяме всички подправки и нишестето. Следващата стъпка е да прибавим яйцето и чесъна, който предварително сме смляли. Бъркаме продуктите, докато получим еднородна бяла смес. Взимаме няколко чаши и ги намазваме с масло. След това ги пълним със сместа, като трябва да напълним чашата на около 4/5 от обема й. После увиваме всяка чаша с прозрачно фолио. Следващата стъпка е да вземем голям съд и да го напълним с вода. Загряваме я и слагаме вътре чашите с каймата. Водата трябва да е на нивото на половината на чашите.

След това оставяме да ври за около 40 минути. С това нашите домашни колбаси са готови за консумация.
Диетологът Огнян Симеонов: Какво трябва да знаем за постите и по колко точно месо да приемаме на едно храненеОт постите здравословното състояние се подобрява. Досега нямаме случай на влошено състояние. Напроти…Dec 12 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!