Опитвали ли сте шакшука? Вчера бях на гости и взех рецептата за това божествено вкусно ястие

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Чували ли сте някога за шакшука? Шакшуката е едно прекрасно ястие, което можете да опитате в различни вариации, в зависимост от това къде го консумирате. Различни варианти на шакшуката можете да опитате в страни като Израел, Тунис, както и при нациите от Средиземноморието. Смята се, че това ястие е един отличен избор за студените дни, каквито тъкмо наближават у нас. Ястието е вегетарианско, а един от позитивите при него е, че се приготвя бързо. Шакшуката има не малко позитивни страни. Едно от неговите предимства е, че ястието е много полезно.
Ако знаете какви феноменални свойства крие това традиционно българско ястие, няма да спрете да го приготвяте“Доказано е, че в органолептичните свойства на фасула има много полезни вещества, които оказват възд…Oct 30 2018vijti.com

То съдържа обилно количество протеини и витамини, които се отразяват положително на вашия организъм. Ястието се приготвя в един-единствен по-дълбок съд и ще ви държи сити за цял ден.
Какви са съставките на шакшука?
За да приготвите ястието, нужни са ви следните съставки:
1 супена лъжица олио;
5-6 яйца;
½ глава голяма глава лук (ако лука е по-малък използвайте цял);
1 скилидка чесън;

1 голяма чушка;
2 консервирани нарязани домати;
2 супени лъжици паста от домати (може като заместител да използвате кетчуп);
1 супена лъжица кимион;
1 супена лъжица червен пипер;
Сол и черен пипер на вкус.

В зависимост от собствените ви предпочитания, можете да добавите към ястието и половин люта чушка. Но това, разбира се, зависи от собствения ви вкус. Все пак, не всеки човек обича люто, нали така?
Как се приготвя шакшуката?
Първият ви ход е да нарежете на ситни кубчета вашия лук и чушки. След това идва ред на чесъна, който също трябва да бъде нарязан на много ситно. Всичко това се запържва в подготвения от вас дълбок тиган, докато не омекнат съставките. Времето за запържване: около 6-7 минути.

Ако искате, тук можете да добавите и екстра съставки, като например гъби или каквото ви се струва подходящо. След това подсолете и добавете черен пипер. А след него и останалите подправки.
След това във вашия тиган идва ред на доматите от консервите, които сте приготвили. Разбъркайте добре. Тук идва ред да намалите температурата и да оставите течността да изври.

Когато сместа е готова, поставете върху нея цели яйца. Т.е. – върху чушките, лука и доматите.
Покрийте вашия съд (тиган или тенджера) и оставете вашите яйца да се изпържат за период от десет или дванадесет минути в марината.
Можете да декорирате в последствие с нарязан на ситно магданоз. Когато дойде време за сервиране на ястието, сервирайте го топло. Добър апетит!
Всеки веган ще загърби принципите си заради тази рецепта със свинскоКакво отличава добрия кулинар от лошия? Не, не само различните кухненски мъдрости, броят на годините…Oct 29 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!