Най-вкусната: Как да приготвим бързо и лесно тази апетитна домашна пица

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пицата е любима храна на много от нас. Но рядко се сещаме да си направим пица вкъщи. А когато я прготвим у дома имаме възможност да сложим всичко, което обичаме в нея и да я направим здравословна. И така, днес ви представяме рецептата за домашна пица от Диди. За тестото са ни нужни: 200 мл вода, 3 с.л. масло или зехтин, 1 ч.л. захар, 1 ч.л сол, 1 суха мая и 350 гр брашно. Когато го замесим на ръка е важно да го оставим да втаса добре. След това преминаваме към правенето на пицата. Важно е да отбележим, че продуктите, които слагаме върху тестото могат да бъдат всякакви, според вкуса. Първо намазняваме плота си и позамесваме тестото отново. След това го разделяме на две части и разточваме на тънка, кръгла кора. Докато приготвяме пицата е добре да загреем фурната на 180-200 градуса.
Опитвали ли сте шакшука? Вчера бях на гости и взех рецептата за това божествено вкусно ястиеЧували ли сте някога за шакшука? Шакшуката е едно прекрасно ястие, което можете да опитате в различн…Nov 7 2018vijti.com

Слагаме тестото в тавичка и сипваме малко зехтин отгоре, както и солчица. После слагаме домати от консерва и резени от пресния домат. След това я слагаме да се запече във фурната. Когато видим, че пицата се е надула я вадим и слагаме останалите продукти. Когато приключим с реденето на съставките, връщаме пицата във фурната за няколко минути, колкото кашкавалът да се разтопи.


А сега да видим и още една страхотна рецепта, този път за Фамилна пица с бекон и кисели краставички
Необходими продукти
брашно – 500 г

сол – 1 с.л.
захар – 1 с.л.
олио – 3 с.л.
мая – 7 г. суха
бекон – 250 г слайс
кашкавал – 200 г

кисели краставички – 4 – 5 бр.
чушки – 1 бр. червена
доматено пюре – 300 г
кетчуп – 3 с.л.
масло – за подмазване
олио – за поръсване

Начин на приготвяне
Пресейте брашното, направете кладенче и сложете захарта, солта, маята и олиото.
Добавете хладка вода до омесването на меко тесто, което не лепне по ръцете ви. Оставете тестото на топло, за да втаса.
Намажете тава с голям диаметър с масло.
Разстелете тестото на дъното на тавата. Намажете обилно с доматен концентрат и кетчуп. Наредете парчетата беконов слайс.
Поръсете със ситно нарязани кисели краставички и ивици червена чушка. Отгоре поръсете с олио.

Изпечете пицата в загрята фурна.
Малко преди готовност поръсете обилно с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му.
За всички любители на вкусните ястия: Пикантна разядка с патладжанПатладжанът е един от зеленчуците, които присъстват на трапезата изключително често. И как няма да е…Jan 23 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!