Навремето го правехме с лимонадата от 20 стотинки и ставаше бомба: Лимонаден кекс от соца – и пухкав, и вкусен:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако си спомняте времето преди демокрацията, тогава се сещате за онази, старата лимонада в стъклена бутилка, чаша от която струваше нищожните и навремето 20 стотинки. Е, точно с тази лимонада навремето се правеше най-вкусния и пухкав лимонаден кекс , записан старателно в кулинарните тефтери на нашите майки и баби.

Днес ще ви припомним това чудо от соца – кекс с лимонада , а резултатът няма как да не ви хареса! Ето и рецептата за този жълт лимонаден кекс :

Лимонаден кекс

Продукти:

5 яйца

1 1/2 ч.ч.захар

1/2 ч.ч.олио

4 ч.ч.брашно

1 бакпулвер

250 мл лимонада

1 ванилия

орехи на вкус

по желание – стафиди, шоколад за украса

Приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват добре. В брашното се разбърква бакпулверът и се прибавя към яйчената смес, като се бърка непрекъснато. Добавят се лимонадата, ванилията, олиото, орехите и се смесва хубаво, докато се получи кексово тесто.

Тестото се изсипва във форма за кекс, намазана с масло и поръсена с брашно. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Готовият кекс се поръсва с пудра захар или се залива с разтопен шоколад – еднакво вкусно е!

Кекс Шехерезада няма грешка: С този сладкиш ще изпълните желанието и на най-претенциозните си гостиДнес ще ви предложим една рецепта, с която без никакво съмнение ще се превърнете в звездата на вечер…Mar 3 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!