Месена баница без кори – чаша вода, 3 яйчица и пълни окото и стомаха!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Няма по-вкусна от домашно приготвената баница. А днес ви предлагаме да забравите малко купешките кори и да се насладите на истинския вкус на месена баница.
Ето и лесната рецепта:

Гръцка баница с тиквички – чудото, което ще накара и най-коравото сърце да се разтопиДокато все още има тиквички на пазара, бързаме да ви представим тази чудна вкусотия , с която ще си …Aug 5 2020vijti.com

Месена баница без кори

Продукти:

250 мл вода

7 г суха мая

1 щипка сода

1/2 ч.л. сол

1 с.л. кисело мляко

1 с.л. оцет

500 гр. брашно

За плънката:

300 гр. сирене

3 яйца

30 гр. масло

Приготвяне:

Пресейте брашното и оформете кладенче. Вътре добавете солта, содата, угасена в оцета, маята, киселото мляко и леко топлата вода. Замесете меко тесто, като постепенно добавяте брашно от стените на кладенчето.

Оставете тестото да почине 20 минути, покрито с кърпа.

През това време пригответе плънката, като натрошите сиренето и го объркате с яйцата.

Разделете тестото на 5 равни части. Вземете едната част и я разточете по възможност на по-тънко. Наръсете с плънката и тук-там нахвърляйте отгоре парченца масло. Завийте кората на руло, леко го усучете и увийте в намазнена тава като охлювче.

Процедирате така и с останалите топки тесто, докато напълните тавата.

Оставете баницата да почине 10 минути.

Намажете я леко с олио и я изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване. След като баницата е готова, отгоре я намажете с краве масло.

Да ви е сладко!

Новият хит на закуските: Дробена баница – прави се за 10 минути, става супер пухкава и мекичкаНеобходими продукти 500 гр.кори за баница (може и юфка) 300 грама сирене (в случая козе) Гръцка бан…Aug 30 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!