Карамелена торта от 2 продукта – рай за всички сетива! Ядеш и копнееш за още:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Никога няма да се досетите от какво е направена тази красавица. Само две съставки, а резултатът е наистина невероятен! Вкусната карамелена торта ще се хареса на всеки член на семейството и ще задоволи и най-скъпия гост. Не пропускайте да се почерпите с този вкусен, красив и много простичък десерт! Ето и рецептата за тази фантастично лесна карамелена торта от 2 съставки :

Умопомрачително вкусна торта Трюфел за 15 минути – пакет бисквити, малко гореща вода и готово: Вкусна шоколадова торта , която се приготвя много бързо, при това – без печене. Единствено трябва …May 26 2020vijti.com

Карамелена торта от 2 продукта

Продукти:

8 белтъка

300 грама захар (за карамела) + 60 грама за белтъците

Приготвяне:

1. Първо пригответе карамела, много е просто.

Сложете подходящ тиган на умерен огън и започнете да загрявате захарта.

2. След няколко минути захарта ще започне да променя цвета си. Разбъркайте с шпатула, така че топлината да се разпредели равномерно по цялата повърхност.

3. Продължете да загрявате захарта на слаб огън, докато се превърне в светъл карамел и се разтвори.

4. Ето как трябва да изглежда крайният резултат: захарта, превърната в течна карамелна маса:

течен карамел

5. Веднага я изсипете във формата и я разпределете и по стените, така че в бъдеще карамелът да покрие всички ръбове на тортата.

6. В същото време разбийте белтъците със захарта (60 g) до твърди връхчета.

разбити белтъци

7. Внимателно поставете разбитите белтъци върху карамелната маса, изравнете с шпатула.

8. Сложете формата в по-голяма тава. В тавичката излейте малко вода, така че да се получи ефект на водна баня. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна около 35 минути.

9. След 35 минути белтъците ще се надуят и леко ще потъмнеят.

10. Извадете формата и веднага покрийте с хартиена кърпа, след което оставете да се охлади (хартията ще абсорбира излишната влага и няма да позволи на белтъците да спаднат много) Можете да оставите десерта, покрит с хартиени кърпи отгоре, докато напълно се охлади в самата фурна. Въпреки това, дори след това, тортата ще спадне леко – нормално е. Щом изстине, обърнете в десертна чиния.

карамелена торта

11. Сега карамелът е отгоре, а сладкишът изглежда невероятно красиво.

Да ви е сладко!

Най- вкусната и бърза торта, която някога съм правила само 10 минуткиНе всяка домакиня обича да прави торти, защото за това трябва да отделите много време и усилия. Но к…May 27 2020vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!