И най-твърдото месо да вземете, което е като гьон, пак ще стане крехко като от младо животно

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Много често трябва бързо да приготвим парче крехко месо! Как да направим твърдото свинско или говеждо месо стане меко и вкусно? Сега ще открием тайната съставка! Ако се случи, че имате парче старо свинско или говеждо месо, не се отчайвайте. Разбира се, сочна пържола от такова месо няма да стане, но отлично печено месо е доста възможно.

Български работници са заразени с COVID-19 в месокомбинат в Германия 180 служители на завод за пакетиране на месо в германски град Косфелд са с положителна проба за но…May 9 2020vijti.com

Ето как да спасим ситуацията! Има редица помощни храни, които могат да омекотят и най-твърдата подметка, с добавяне на месни сочни и пикантни нотки.

Лук

Без лук така или иначе месото не е вкусно.

Можете да нарежете лука на полумесеци, или да го прекарате през месомелачка или решетка, а след това се смесва с месото 1: 1 и се оставя за няколко часа.

Горчица

Този продукт е отличен спътник на месото! Горчицата (под формата на прах или течен сос) не само напълно омекотява месните влакна, но също така добавя пикантен аромат. Просто намажете цялото парче месо с горчица или нарежете на необходимите порции, намажете за 15-20 минути, след което го запържете или го поставете да се пече.

 

Алкохол

Сухо вино (червено или бяло), бира, водка. Във виното, накиснете месото предварително и добавете около 50 грама водка към вече приготвеното печено или задушено. Бирата е отлична възможност за овкусяване на цялото парче свинско или говеждо месо.

Страховете от алкохола са излишни: той се изпарява напълно, докато се обработва.

Лимон, нар, сок от ананас

Всички тези сокове са отлични “омекотители”, но с помощта на такава марината се опитайте да не прекалявате с месото в нея, за да не получите гума в края.

 

Саламура

Кисело зеле, или кисели краставички – чудесна възможност, между другото! То дава сочна нотка и не е нужно да добавяте сол в съда.

 

Газирана вода

Това е доказан метод за омекотяване от готвачи с опит и е по-добре да изберем минерална вода.

 

Нишесте

Опитайте се да навлажнете твърдото месо във водата с разтвореното в нея картофено нишесте – ще бъдете изненадани от резултата! Получават се сочни резени с хрупкава кора.

 

Кефир

Смесете ферментиралия млечен продукт с любимите ароматни подправки и нарежете месото да престои за няколко часа.

 

Соев сос

При мариноване в соев сос за 1-1.5 часа омеква и придобива богат тъмен цвят и характерен аромат. Препоръчвам ви!

След като експериментирате с различни маринати, определено ще изберете вариант, който да отговаря на вашия вкус. И още един важен момент в подготовката на всяко месо: никога и при никакви обстоятелства не осоляавйте месото предварително! Солта изважда всички сокове от него преди да започне готвенето.

 

Запишете тези препоръки! Сега ще приготвите шиш кебап или пържола ще стане невероятно вкусно и сочно! Споделете съветите с приятелите си.

Пак спипаха пратки птиче месо със салмонелаБългарска агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи три пратки с птиче месо от Полша за Бълг…Jan 21 2020vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!