Изядохме си пръстите: Харна къпана баница – сочна и пухкава, мека и бухнала

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Няма по-голям от баницата“ – така би звучала по нашенски популярната фраза. Всеки почитател на пухкавото удоволствие от нежни кори и сирене знае, че хубавата баница трябва да е мека, пухкава и да се топи в устата. А днес имаме за вас и перфектната рецепта за баница – харна къпана баница! Сочна и пухкава, мека и бухнала – всичко, което може да искате за една обилна и вкусна семейна закуска!

Месена баница без кори – чаша вода, 3 яйчица и пълни окото и стомаха! Няма по-вкусна от домашно приготвената баница. А днес ви предлагаме да забравите малко купешките к…Aug 30 2020vijti.com

Харна къпана баница
Необходими продукти:
250 гр. кори за баница
250 гр. сирене
20-25 гр. масло
80 мл олио
3 яйца
150 мл газирана вода

Начин на приготвяне:
Пригответе си голям съд със студена вода, в който ще „къпете“ корите за баницата. Така тя ще стане невероятно сочна.
Разбийте яйцата с олиото и в тях натрошете сиренето. Намаслете обилно дъното и стените на подходяща тавичка и положете една суха кора, а върху нея – една окъпана (потопена хубаво в съда с водата). Когато топвате корите във водата е възможно да се накъсат, но нека това не ви притеснява, просто подредете накъсаното безразборно върху сухата кора.

Разнесете от плънката и покрийте с нов пласт суха и къпана кори. Правете така до изчерпване на продуктите.
Накрая трябва да завършите със суха кора. Нарежете баницата на парченца и отгоре подредете парчета масло.
Изпечете в загрята на 180 градуса фурна до златисто и когато я извадите, веднага залейте с газираната вода и покрийте с кърпа за 15 минути. Сочна, вкусна и мека къпана баница!
Да ви е сладко!

Диплена болярска баница – дважди бухнала, трижди нагъната, в печката опечена, сладко изядена! Това е една от най-вкусните баници , които може да си приготвите у дома. Характерното за болярска…Sep 2 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!