Домашна тор за орхидеи-само за 14 дни я накарайте да цъфне

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Със сигурност всеки собственик на красива орхидея трябваше да се справи със следната ситуация, когато любимото му растение упорито отказва да цъфти, а има много ярки зелени листа и расте добре. В този случай трябва да помогнете на домашния си любимец и да стимулирате цъфтежа му. Един от начините да направите това е да напоявате цветето с чеснова вода .

чесън вода за орхидеи

Всеки знае за полезните свойства на чесъна. Но не всеки знае, че е отличен асистент в грижите за различни цветни растения, особено орхидеите. Чесънът подобрява кореновата система на цветята, стимулира растежа и помага за борбата с вредителите.

Тази рецепта спаси живота ми преди 17 години: Имах тумор на черния дроб и дебелото червоПреди 17 страдах от тумор на черния дроб, тумор на дебелото черво и на матката. Отстраниха ми маткат…Oct 18 2019vijti.com

Инструкции за употреба

чесън вода за орхидеи

Ако орхидеята твърдо отказва да цъфти, но пък е здрава: активно растят листата и не виждате никаква следа от присъствие на вредители – то тогава имате нужда от чеснова вода.

Рецепта с чесън

чесън вода за орхидеи

Съставки:

  • Вода 0.5 литра
  • Чесън – 6 скилидки
  • Аспирин- 0,5 таблетки.

Получаване:

  • Разтварят се силициновата киселина в гореща вода.
  • Настържете чесъна или пресовайте. Когато течността се охлади, го добавете
  • Поставете течността в стъклен буркан и след това я оставете да престои в продължение на 24 часа.

Как да напоим орхидеята с чеснова вода

Преди поливане разредете направената инфузия с чесъна в тази с топла вода. Поставете в съд чесновата вода, така че нивото на течността да достигне 2/3 от обема на саксията. За неприятната миризма на чесън не се притеснявайте, тя изчезва след няколко часа, а орхидеята получава най-доброто от всичко, което е концентрирано в сместа

чесън вода за орхидеи

Този метод не трябва да се използва повече от няколко пъти в месеца, както и в периода на латентност на растенията или цъфтеж. Ако всичко е направено правилно, в рамките на 14 дни трябва да се появи ново стъбло.

Орхидеи – необичайно красиви цветя. Ако искате любимото ви растение да ви зарадва с прекрасните си цветове, го напоявайте с чеснова вода. Запишете тази рецепта за себе си и я изпробвайте в свободното си време, особено, тъй като е проста и достъпна за всеки. И също споделете с приятелите ви!

2 чаши на ден и забравяте за високата захар, топи и килограми – изпитана рецепта от читателка:Високата кръвна захар е проблем, с който се сблъскват както млади, така и стари. Нездравословното хр…Oct 19 2019vijti.com

Източник: За Жената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!