Домашен сладолед от 2 съставки – копринено нежен и много сметанов. Ще забравите пътя до магазина с тази рецепта:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Този вкус е невъзможно да се забрави! Точно такъв беше сладоледът от детството – с наситен вкус и кремообразна структура, а не замръзнал на кристалчета. Най-хубавото е, че може да си го приготвите съвсем сами, при това много лесно и от само 2 продукта ! Толкова е просто, че е невъзможно да се повярва! Перфектната рецепта за домашен сладолед – идеална за наближаващото лято:

ПЕРФЕКТНИЯТ ДОМАШЕН СЛАДОЛЕДТози шоколадов сладолед действително е най-добрият, който съм правила досега! Със сигурност обаче сл…May 22 2020vijti.com

Домашен сладолед от 2 съставки

Продукти:

1/2 л сладкарска сметана със съдържание на мазнини 33%

200 г карамелизиран кондензирано мляко

домашен сладолед

Приготвяне:

Вземете купата, в която ще приготвите сладоледа, и я поставете в хладилник за половин час заедно с бъркалките на миксера. И двете трябва да са студени.

След като купата се охлади, изсипете сметаната в нея и я разбийте на най-висока скорост на миксера, докато се сгъсти. Ще отнеме около 5-7 минути.

След това изсипете кондензираното мляко и продължете да биете на минималната скорост, около минута, за да смесите съставките.

Прехвърлете сладоледа в подходящ съд за замразяване,  а може и да го изсипете между 2 вафлени кори, след което да нарежете на квадрати с остър нож.

Поставете сладоледа за най-малко 4 часа във фризера, а за предпочитане цяла нощ.

Можете да добавите каквото ви хрумне в сладоледа. Например пресни плодове или сладко, парченца ядки, карамел или шоколад. Така всеки път ще си имате различен вкус!

Домашен сладолед- то било толкова лесно, че е грехота да си купиш от магазина при положение, че можеш да си направиш сам Идва лятото, ас него и времето на освежаващите напитки и студения сладолед. Закупуването на сладол…May 4 2020vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!