Детоксикация от излишната захар: почувствайте се по-добре за 3 дни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Много полезна детоксикация от захар за вашето тяло! Въглехидратите и мазнините не са единствените виновници, които причиняват покачване на теглото. Захарта, която консумирате всеки ден, също е виновна. Докато умереният прием на захар не създава риск за здравето, средностатистическият човек консумира големи количества захар – може би дори, без да го знае.

5 златни рецепти с билки от Баба Ванга срещу диабет, за сваляне на високо кръвно и кръвна захар: Вангелия Гущерова или баба Ванга , както всички я наричаме, е безспорно най-известната българска п…Jan 28 2020vijti.com

Популярността на храните, съдържащи добавена захар, като газирани напитки, закуски, пакетирани напитки, салатени сосове, ароматизирани кисели млека и сладки, допринася значително за увеличаването на захарта в тялото.

Друг източник на захар са обикновените въглехидрати. Храни като мед, чисти плодови сокове, стафиди, манго и банани са богати на прости въглехидрати.

Прекомерният прием на захар също така затруднява организма да приема необходимите му хранителни вещества.

Симптомите на предозиране на захар могат да включват епизоди на хиперактивност и последваща умора (като авария със захарните запаси), гъбични инфекции, депресия, главоболие, настинка или проблеми със синусите, умствена дезориентация и сънливост.

Хроничното претоварване със захар също може да увеличи риска от диабет и сърдечни заболявания и да увеличи риска от развитие на рак, особено рак на гърдата.

Захар и наддаване на тегло

Когато консумирате голямо количество захар, тялото ви преобразува енергията и я съхранява като мастни депозити.

Освен това добавената захар не се усвоява като естествена захар. Вместо това тя променя поведението на чревните бактерии, което от своя страна повишава нивата на кръвната захар. Тази захар също се превръща в мазнина.

Когато сте пристрастени към захарта, тялото ви прекалено бързо превръща нежеланите захари в мазнини.

Почти е невъзможно да се спре зависимостта от захар. Когато се опитват да ограничат захарта, много хора изпитват класическите симптоми на всяко пристрастяване: тъга, главоболие, гадене, умора и силен апетит.

За да заситите “глада си”, изяждате една бисквита и тъгата, главоболието и неприятните чувства изчезват, и вие започвате да се чувствате веднага по-добре.

Трябва напълно да се въздържате от захарта, за да прекъснете този цикъл. Практиката на умереност е просто психологическо извинение, което едва ли ще проработи.

3-дневна диета за детоксикация от захар

Ден 1

Закуска: 1 чаша овес с плодове, семена и бадеми или 3 яйца на омлет

Преди обед: малка купичка ядки

Обяд: пилешки гърди (тиквички) с тиква, моркови, цвекло, пащърнак, ряпа, боб и бадеми

Вечеря: пържена риба с купа зелен фасул или сьомга с пържени броколи и гъби (насладете се на тези ястия, ако наистина сте гладни)

Ден 2

Закуска: 1 чаша овес с плодове, семена и бадеми, или омлет със спанак

Преди обяд: малка купичка ядки

Обяд: пържени тиквички с червен и жълт пипер и лимон, оцет и мащерка или настъргана салата от зелено и червено зеле, смесени с нарязани моркови със зехтин, лимонов сок и сол и гарнирани с нарязан магданоз

Вечеря: приготвени на пара зеленчуци по ваш избор и бобова супа или печена треска със запържен бок-чой и запържени брюкселско зеле и ряпа

Вижте още: Лимонов сок: Със сигурност ще ви помогне при тези 5 проблема

Ден 3

Закуска: 1 чаша овес с плодове, семена и бадеми или омлет от 3 яйца със скариди и пържено зеле, репички и орехи

Преди обяд: малка купичка ядки

Обяд: пържени пилешки бутчета с розмарин, градински чай и лимон или печено пиле с лук, черни маслини и мащерка

Вечеря: гъби с чесън, лук, моркови, целина, мащерка и дафинови листа – или – кафява оризова паста с гъби, босилек и доматен сос.

Надяваме се, че тази детоксикация от захар ще ви помогне да подобрите здравословното си състояние.

С рецептата на леля Лиляна срещу диабет забравяте за високата кръвна захар – от 9.55 падна на 4.2 и не се покачва вечеВ днешно време освен традиционната медицина, все по-голяма популярност набира и алтернативната или п…Dec 13 2018vijti.com

Източник: букварче.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!