Въздушен кайсиев сладкиш с прясно мляко – като нямам кайсии, слагам праскови и пак е божествен:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Нежен вкус, пухкава основа и неземен аромат – това е лесният плодов сладкиш , който ви предлагаме днес. Той е от типа бъркаш, изливаш и печеш – всичко става бързо, лесно и чисто. В оригиналната рецепта се приговя с кайсии, но спокойно може да използвате и други сочни сезонни плодове като праскови, ягоди, сини сливи и пр.

Ето и рецептата за въздушен кайсиев сладкиш с прясно мляко:

За него не ви трябват нито яйца, нито мляко, нито мазнина – перфектният шоколадов сладкиш е сочен и пухкав: Всички любители на шоколада обожават този шоколадов сладкиш – сочен, пухкав, с разтапяща шоколадов…Jun 13 2020vijti.com

Въздушен кайсиев сладкиш

Продукти:

2 яйца

200 гр. захар

100 гр. масло

200 гр. брашно

1 пак. бакпулвер

1 ч.ч. прясно мляко

ванилия

8-10 кайсии (или други плодове по избор)

Приготвяне:

В дълбока купа разбийте хубаво с миксер яйцата със захарта и размекнатото масло. Смесете брашното с бакпулвера и го прибавете към яйчената смес. След това постепенно налейте прясното мляко, смесено с ванилията. Трябва да се получи по-рядко кексово тесто.

Изсипете го в тавичка, намазана с олио и поръсена с брашно, а отгоре наредете плодовете, разрязани на 2. Печете на умерена фурна с вентилатор около 40 минути, или до суха клечка.

Поднесете сладкиша поръсен с пудра захар, а с топка ванилов сладолед е направо божествен!

Да ви е сладко!

По-сочна от щрудел, по-вкусна от пай – тази домашна шарлотка е идеалният сладкиш с ябълки. Фина, нежна, облачно мека: Ако досега сте били леко скептични към ябълковите сладкиши , този ще ги реабилитира в очите ви! До…Jun 16 2020vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!