Вкусотия до шия: Заливам месцето с малко водка, а след 3 дни всички се избиват за този деликатес

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всяка домакиня си има малки тайни за приготвяне на телешко месо. Някои го задушават по специална рецептата, други го пържат, трети го варят или пък пекат във фурната. Със сигурност обаче не подозирате, че говеждото месо може да се приготви и с алкохол. Заливате, оставяте да престои известно време в хладилника и мъжът ви ще си има страхотно мезе за биричката! А сложите ли парченце от него на филийка хляб, ще се сдобиете с апетитен и много полезен сандвич!
Да приготвите месото по този начин е много просто. Трябват ви само:
парче телешко месо
150 мл. водка или ракия
100 грама сол и захар
Какво имаше в колбасите от времето на соца: Месо или нещо другоНеотдавна по медиите нон-стоп се въртеше реклама препращаща ни към носталгията по кренвиршите от вре…Apr 12 2019vijti.com

една чаена лъжичка черен пипер
шепа черен пипер на зърна
3 супени лъжици слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Първо измиваме месото и премахваме мазните слоеве и ципата.

След това взимаме дълбок съд или тава за печене, застиламе дъното му с найлонова торбичка и я поръсваме добре със захарта, солта и черния пипер.
Най-отгоре слагаме месото, заливаме го с олиото и алкохола и завързваме торбичката много здраво. Разклащаме, за да може маринатата да се смеси добре и да покрие изцяло месото.
След това пакетът отива в хладилника за три денонощия.
След като времето изтече, е добре да почистите месото с готварска хартия, за да го „освободите“ от остатъчната влага и миризмата на алкохол.
И остава само да се насладите на месото, което ще се топи в устата ви и ще предизвика усещане за истинско блаженство.

Много е важно да напоите телешкото с качествен алкохол. В противен случай рискувате да прецакате мезето за биричката!
Да ви е сладко!
А сега още идеи за вкусна марината:
Месо за шишчета се маринова с червено вино. Смесват се 2 нарязани на кръгчета глави лук, 150 милилитра червено вино, 4 супени лъжици олио, 3 скилидки чесън, нарязани на колелца, 1 щипка розмарин, 1 щипка сол. Месото се маринова четири часа.

Маринатата с горчица е подходяща за месо без много мазнина. Смесват се 1 супена лъжица захар, 1 чаена лъжичка горчица, 4 супени лъжици олио, 1 нарязана на кръгчета глава лук. Месото се маринова 12 часа.
Маринатата с бяло вино е подходяща за агнешко месо, то става още по-вкусно и крехко. Смесват се 4 супени лъжици олио, 3 супени лъжици бяло сухо вино, 1 глава лук, нарязана на ситно, 2 листенца прясна мента или джоджен, 2 скилидки чесън, намачкани с преса, щипка розмарин. Месото се маринова 18 часа.
Източник: jenata.blitz.bg
3 тиквички, 3 яйца, 1 домат: Само за 20 минутки става перфектното ястие, изтрепваме се за последната хапкаТиквичките са вкусен и здравословен продукт, който през лятото е достъпен за всеки бюджет. Опитайте …Jul 16 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!