Божествен маринован патладжан в хладилника – бързо мезе за ракийка и раздумка. Разкошен и пикантен:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Това не е просто маринован патладжан , а най-вкусният патладжан в света! Предимството на тази рецепта е, че се приготвя много бързо и не е необходимо да чакате с дни, за да става за хапване. Всичко което трябва да направите, е да смесите продуктите и да ги оставите да поемат вкусовете си за 1 ден в хладилника.

Рецептата научих от баба и я правя всяка зима: Мариновани чушки с чесън – стават убийствени! Има много рецепти за туршии с чушки. Всяка домакиня си има своя любим начин – едни добавят мед, др…Jun 22 2020vijti.com

Ето как се приготвя божествен маринован патладжан в хладилника :
Божествен маринован патладжан
Продукти:
3 патладжана

1 глава чесън

4 пиперки (различни цветове)

чушки, копър, кориандър – по 3 супени лъжици от всяко (ситно нарязани, може да замените част от чушките с люти)

сол, черен пипер (смлян) на вкус

ябълков оцет – 1/3 чаша

студена преварена вода – 2/3 чаша

растително масло

Приготвяне:
Нарежете патладжана на пръстени, сложете в солена вода и оставете за час. Изцедете водата, изстискайте патладжана на ръка и изсушете върху салфетка. След това го изпържете в растително масло (да стане златист).

Отцедете го от мазнината върху салфетка.

Изпечете чушките на скара или на решетката на фурната на 200 градуса за около 45 – 50 минути (може би по-малко). Готовите чушки охладете за 5 минути и сложете в плик за 30 минути, след което обелете и нарежете на кубчета.

Смесете чушките със счукания чесън, добавете нарязаните подправки, сол и черен пипер.

Поставете продуктите в буркан на пластове – патладжан, чушки и така нататък чак до ръба. Смесете вода, оцет и сол (на вкус) и залейте със сместа патладжаните (маринатата трябва да покрива горния слой). Затворете капака и поставете в хладилник за един ден.

Приятелките ми се избиват за рецептата: Патентованите ми мариновани чушки – тайната е в чесъна!Когато ги отвориш зимата, и си спомняш аромата на лятото! Има ли нещо по-хубаво? Тези мариновани чуш…Jul 1 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!