Божествени пържоли по троянски – по-вкусни не сте опитвали

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Необходими продукти:
4 свински вратни пържоли
30 мл зехтин
50 г мед
30 мл оцет
соев сос, чубрица
Вкусно, та дрънка: Ако приготвите пържолите така, никой няма да може да им устоиПържоли на фурна с люти чушки Ето как да си приготвите крехки пържолкии на фурна с пикантен вкус: Не…Jun 5 2019vijti.com

Начин на приготвяне:
Вземате една по-дълбока купа и една кутия с капак, в която могат да се съберат пържолките.
Изсипвате меда в купата. Прибавяте олио или зехтин при меда, оцета и соевия сос – според вкуса ви, накрая чубрицата и бъркайте. В получената смес потапяте пържолките и ги редите една по една в кутията, ако ви остане от сместа – излейте и нея в кутията. Затворете я и я сложете в хладилника за половин-един час. Пържолите се пекат в намазнена тава.
А сега вижте как да си приготвите найй-вкусния киш със сирене
Необходими продукти

За тестото:
400 г брашно
1 яйце – размер L
200 г масло – нарязано на кубчета
1 ч. л. сол
2 с. л. ледено студена вода

За плънката:
250 г крема сирене “Филаделфия”
100 г овче сирене
150 мл прясно мляко
3 яйца

2 с.л. разтопено масло
250 г листа от спанак – нарязани на ситно
1 скилидка чесън
1/2 глава кромид лук – нарязан на ситно
1 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица пипер.

Начин на приготвяне: Брашното се пресява в купа и се обърква с маслото и солта. Получава се смес, подобна на трохи. Накрая се добавят яйцето и студената вода. Замесва се тесто, което се увива в домакинско фолио и се оставя в хладилника за 30 мин.
Внимание: тестото трябва да се меси бързо, за да не се стопли!
Охладеното тесто се разточва на кръг с размери, които да покриват дъното и стените на формата за киш. С ръце се притиска към дъното и стените. Основата се надупчва с вилица и се запича в предварително затоплена на 160 градуса фурна за 15 мин, или докато добие розов цвят.

Докато блатът се пече, правим плънката. На котлона разтопяваме маслото и добавяме предварително нарязаните спанак, лук и чесън. Всичко се задушава за около 5-6 минути и се подправя със сол и пипер. От време на време се разбърква. Докато се задушава, спанакът пуска вода, която трябва да се изпари напълно. В купа се разбиват яйцата, прясното мляко и крема сиренето. Добавят се задушеният спанак и натрошеното овче сирене, разбърква се внимателно. Плънката се изсипва върху запечената основа и кишът се връща във фурната, предварително затоплена на 180 градуса.
Пече се за 30-40 мин, или докато повърхността се зачерви. Кишът може да се поднесе топъл, охладен или много студен.
Източник: Ретро
Кумата е майсторка: Пилешки пържоли с плънка от кашкавал и шунка – направо царска работаДнес ще публикуваме една рецепта, изпратена ни от нашата читателка Анжела Катева от Варна. Вярваме, …Feb 9 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!