Баба редовно ме гощава с тях, когато й отида на гости – сиренки с кисело мляко и кашкавал. Няма друга такава вкусотия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ще ви предложим една позабравена рецепта за любима закуска – сиренки с кисело мляко и кашкавал. Разбира се, изглежда далеч по-лесно човек да изприпка до кварталната баничарница и да ги купи. Тази бабина рецепта обаче е изключително лесна за изпълнение, че не е ясно дали си струва изобщо да излизате от вас, вместо да влезнете в кухнята и да я направите! А резултатът е гарантиран. Сиренките са толкова вкусни, че ще ви питат за още и още! Ето и необходимите продукти за десет броя сиренки: една чаена чаша натрошено краве сирене, една чаена чаша кисело мляко, 2 чаени чаши брашно, чаена лъжичка сода за хляб, чаена лъжичка сол, 50 грама масло, едно яйце, настърган кашкавал. Да започваме!
Яйце, газирана вода, кашкавал и най-вкусните домашни питки са готови: Децата ги ядат направо горещиАко обичате бързите рецепти, то тези питки с царевично брашно и кашкавал са точно за вас! Какво е то…Nov 13 2018vijti.com

ПЪРВОТО НЕЩО, КОЕТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, Е ДА РАЗТВОРИТЕ СОДАТА В КИСЕЛОТО МЛЯКО
Разбъркайте хубаво и изчакайте да шупне. Прибавете брашното, солта и сиренето. Замесете меко тесто и го покрийте с кърпа. Оставете го да почина поне 20 минути. Разделете тестото на десетина парчета. Оформете всяко парче на топче. Сега трябва да наредите тези топчета в намаслена и наръсена с брашно тава. Внимание – не ги разплесквайте, оставете ги просто във формата на топчета. Намажете ги с предварително разбитото яйце, а след това поставете в средата им и парченце масло. Печете в силно загрята фурна за 20 минути, като точно преди самия край на това време ги наръсите с настъргания кашкавал. Ядат се топли, вървят страхотно с домашен айран. Добър апетит!

А ето и още една бърза рецепта за мързеливи сиренки:
Продукти
кисело мляко – 1 ч.ч.
сода бикарбонат – 1 ч.л.
олио – 0. 5 ч.ч.
сирене – 0. 5 ч.ч.
кашкавал – 0. 5 ч.ч.
брашно – 2.5 ч.ч.
масло – малко количество

Начин на приготвяне
Натрошете сиренето с вилица, а кашкавала настържете на ситно ренде. В купа прибавете киселото мляко и содата, разбъркайте докато шупне. Добавете олиото, натрошеното сирене и кашкавала.
С шпатула започнете да разбърквате сместа като добавяте брашното, бъркате докато се получи лепкаво тесто.
От готовото тесто оформете топчета с големината на яйце, които подреждате на разстояние едно от друго в тава застлана с хартия за печене (ако нямате такава, намажете леко тавата с олио и поръсете с брашно), целта е да не залепнат.

Хубаво е преди оформянето на всяко топче да потапяте ръцете си в топла вода, за да не полепва тестото по тях.
В средата на всяка мързеливка забодете малко кубче студено масло. Поставете тавата в предварително нагрята на 180-200 градуса фурна и печете до златиста коричка.
Готовите мързеливи сиренки оставете за няколко минути да изстинат, след което са готови за сервиране.
Гостите ги ометоха за минути и поискаха да им направя още – няма проблем, все пак стават за 20 минутиВинаги е приятно, когато можем да поглезим себе си и близките си с нещо много вкусно. А още по-добре…Dec 5 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!