Баба винаги ме гощава сладко с това адски вкусно ястие: Пържени чушчици със сирене, грешка нямат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Едни от най-вкусните манджи се правят с чушки. Днес ще ви предложим рецепта точно за такова кулинарно изкушение. Най-хубавото е, че това ястие се прави изключително лесно, но за сметка на това е неустоимо вкусно. Пържени чушки със сирене – абсолютно бижу. Ето и какви продукти са ви необходими: десетина чушки за пържене, подходящи са сивриите, две червени печени чушки, пет чери домата, по-големи, за да затворят чушката, един по-голям и зрял домат, 2 яйца, сирене или извара, 2 скилидки чесън, магданоз, 1 чаена лъжичка захар, сол, сушени подправки, черен пипер, лют пипер, олио. Първото нещо, което трябва да направите, е да измиете хубаво чушките, след което да ги почистите от дръжката и семето. Дори и да остане някоя и друга семка вътре в чушката – не се притеснявайте.
Велик трик: Има начин да изпечете чушки, без чушкопек и без миризмаСигурно почти няма българин, който да не обича вкусни печени чушчици, мариновани с чесън например. С…Jan 30 2019vijti.com

Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте. Смесете жълтъците със сиренето или изварата, пресования чесън и наситнения магданоз. Напълнете чушките със сместа. Срежете чери доматчетата на две и с всяка половинка запушете всяка чушка – така сместа няма да изтече. Изпържете чушките и ги отстранете в купа. Сега нарежете големия домат на средни парчета, както и печените чушки (може сами да ги опечете, може и от буркан). Трябва да се пържат до сгъстяване, след което добавете лъжичката захар и останалите подправки на вкус. Залейте чушките с получения сос и поръсете с магданоз. Добър апетит!

Чушките поддържат здравето на сърцето
Както казват лекарите – по-добре профилактика, отколкото лечение. Според различни изследвания, чушките играят важна роля в предотвратяването на редица заболявания. Витамин В и фолиева киселина, които се срещат в изобилие в чушките, помагат при регулирането на нивата на хомоцистеин – вещество, произвеждано по време на метилиране, който е основен биохимичен процес, случващ се във всяка клетка на тялото ни. Смята се, че по-високите нива на хомоцистеин вредят на кръвоносните съдове и са свързани с повишен риск от сърдечни удари и инсулти.
Няколко хитри начина, които ми показа баба: За да имаме пресни чушки дори и през зимните месециЧушките са едни от най-полезните зеленчуци. И много вкусни, разбира се. Те съдържат много антиоксида…Jan 15 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!