90% от млечните продукти в магазина трябва да са родно производство

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

90% от млечните продукти – сирене, кашкавал и мляко в магазина да са от български производители. Това ще бъде записано в постановлението, което подготвя министерството на земеделието за насърчаване на българското производство. За това са се разбрали производители на среща при министъра на икономиката Емил Караниколов.

БългарияЗдраве 6-годишни деца се тресат от пубертет заради пилешкото месоНе давайте на децата си пилешко месо, защото то води до ужасно повишаване на женския полов хормон и …Mar 14 2020vijti.com

Тези продукти трябва да са произведени от 100% българско мляко, уточни пред „Труд” председателят на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров. Целта на мярката е да се подпомогнат българските фермери, за да оцелеят в кризата, обясни той.

В постановлението ще бъде записано изискването всички магазини да обособят 50% от територията си само за БГ храни, като се включва и рибата. Свежите продукти – месо, плодове и зеленчуци трябва да са доставени от производители в областта, в която се намира магазинът или от ферми в радиус до 200 км.

В постановлението ще бъде записано още да се въведе 5% ДДС върху храните и земеделските стоки. Това постановление е само първата крачка, но то трябва да стане закон, заяви Слави Трифонов, председател на Националната био асоциация. Категорично отхвърляме предложението на търговските вериги да направим пазари на паркингите им, посочи той. Предстои среща на министър Караниколов и с представители на потребителските организации.

Пак спипаха пратки птиче месо със салмонелаБългарска агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи три пратки с птиче месо от Полша за Бълг…Jan 21 2020vijti.com

Източник:дунавмост

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!